Κυριακή, 15 Απριλίου 2018

Ο Θωμάς

Σήμερα γιορτάζει ο Θωμάς. Ο Θωμάς είναι άπιστος. Αλλά «άπιστος» που δεν πιστεύει και όχι σαν τον Γιώργο που είναι πονηρός και αυτά που λέει μην τα τρως και από τις έντεκα και μπρος κυκλοφοράει σαν γαμπρός. Να τα λέμε αυτά γιατί πλησιάζει και του Αγίου Γεωργίου και θα έχουμε παρεξηγήσεις.

Άπιστος ξεάπιστος, ο Θωμάς είναι άνθρωπος φιλόξενος. Έλα απόψε στου Θωμά (Chez Thomas, που λένε και στα Παρίσια), να σου παίξω μπαγλαμά, σου λέει ο άλλος. Στο νόημα για να μπεις θα σου εξηγήσει ο Μπάμπης (που μάλλον είναι Χαράλαμπος), του Γιωργάκη (νατος πάλι ο Γιώργος) η δοξαριά θα σου κόψει την μιλιά και η Μαρίκα με το ντέφι θα γελάει και θα σου γνέφει. Πολλοί μαζευόμαστε και δε μου αρέσει. Τέλος πάντων. Ευτυχώς, στου Θωμά, τα πράγματα είναι ήσυχα και όχι σαν την ταβέρνα του Μανώλη που έπεσε μια ντουφεκιά και τρυπήσαν τα βαρέλια και χυθήκαν τα κρασιά. Και το λες τώρα αυτό εσύ παιδικό τραγούδι μέσα στη βία. Σε τι κόσμος μεγαλώνουμε τα παιδιά μας! Και μεγαλώνει το παιδί και ψηφίζει τον Τραμπ και να τα κουμπούρια γεμισμένα, μπαμ και μπουμ οι κουμπουριές φυτεύεις βόλια μέσα στις καρδιές. Αυτά βέβαια τα κάνει η Μαλάμω που μοσχοβολά θυμάρι, αλλά ας μην πιαστώ και με αυτήν.

Ο Θωμάς, άλλως Tom, είναι το αντίπαλο δέος του Jerry. Ο ένας είναι γάτος και αν πούμε τον πλήρη τίτλο Tom Cat γίνεται πολεμικό αεροσκάφος αλλά καλύτερα να μην τα θυμώμαστε αυτά, μέρες που είναι και ο άλλος ποντίκι. Ας αρκεστούμε στο άκακο τηγάνι με το οποίο ο Jerry περιμένει τον Tom στις γωνίες.

Αυτά είχα να σας πω για τον Θωμά και χρόνια του πολλά. Το ίδιο και στην Θωμαή για την οποία όμως δεν έχουμε ακούσει κάτι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου