Παρασκευή, 9 Φεβρουαρίου 2018

Του Αγίου Χαραλάμποιυς σήμερα

Του Αγίου Χαραλάμπους σήμερα. Γιορτάζει ο Χαράλαμπος (σώπα!), η Χάρις και η Χαρούλα (χρόνια πολλά στην ιέρεια της πανσελήνου με τα πλαστικά γάντια της αδικημένης καθαρίστριας), ο Μπάμπης και ο Χάρης.

Λογικά γιορτάζει και ο Μπάμπι το ελαφάκι. Τα ελαφάκια, σύμφωνα με την Ελληνική παράδοση, δεν έχουν διαφορά με τους ταράνδους. Αν έχουν μυτούλα φωτεινή τα λένε Ρούντολφ και γιορτάζουν την περίοδο των Χριστουγέννων, αν η μυτούλα τους δεν λάμπει τα λένε Μπάμπι και γιορτάζουν του Αγίου Χαραλάμπους.

Τώρα που το ξεκαθαρίσαμε και αυτό ας θυμηθούμε ότι ο Μπάμπης – Χαραλάμπης είναι σε ηλικία γάμου, από τα χρόνια που ο Καζαντζίδης ήταν νεαρός ακόμα. Το γνωστό τραγούδι, λοιπόν, τον προτρέπει να έλθει να τον παντρέψουμε για να φάμε και να πιούμε και να χορέψουμε. Μάλιστα. Εκεί μας κατάντησαν. Για να φάμε και να πιούμε και να χορέψουμε θα πρέπει να παντρέψουμε φουκαρά τον Χαραλάμπη που όμως ανθίσταται σθεναρώς, εδώ και χρόνια. «Δεν την παίρνω – Θα την πάρεις». Αυτό που αργότερα το αποκάλεσαν γάμο με το στανιό ή γάμος για το φαγοπότι του άλλου. Ειλικρινά δεν γνωρίζω τι έγινε τελικά και αν ξέρει κάποιος παρακαλώ να με ενημερώσει.

Σήμερα θα γιόρταζε, αν ζούσε, και ο Χαράλλλαμπος της Ζουμπουλίας του Παρά Πέντε. Αχ Χαράλλλαμπε!

Τον Χαράλαμπο πολλές φορές τον λένε και Χάρη. Το όνομα αυτό σπανίως συναντάται μόνο του. Ή που θα τον λένε Πρίγκιπα Χάρη και θα είναι εκείνο το λεβεντόπαιδο το ορφανό της Νταϊάνας που τώρα μας παντρολογιέται με εκείνη την θνητή την κάπως έγχρωμη από τις αποικίες και θα την πεθάνει την γιαγιά του, πριν την ώρα της και θα έχει το κρίμα στον ψηλό λαιμό του. Ή που θα τον λένε Χάρη Καιπανοκατσιμίχα και θα τραγουδάει όμορφα και περίεργα για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι καινούργιοι. Υπάρχει βέβαια και ο Ντέρτι Χάρη αλλά με αυτόν δεν τα βάζω γιατί δεν αισθάνομαι και πολύ τυχερός σήμερα…


Χρόνια Πολλά λοιπόν σε εσάς που εορτάζετε. Να σας χαιρόμαστε και καλό ΣΚ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου