Σάββατο, 24 Φεβρουαρίου 2018

Στο έλεος του χιονιά


Διάβασα ότι αύριο μπορεί να χιονίσει. Χλωμό το βλέπω. Στην Ελλάδα τα χιόνια είναι σαν τους ανασχηματισμούς και τις υποτιμήσεις του νομίσματος. Δεν προαναγγέλλονται. Απλώς γίνονται. Αν προαναγγελθούν μάλλον δεν θα πέσουν.

Αν όμως χιονίσει, και όταν λέω χιονίσει εννοώ να το στρώσει, τότε θα πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι.

Ο Δήμος μετά το περσινό φιάσκο, με τις αλατιέρες που πάγωσαν, βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο. Δεύτερη αποτυχία, δεν συγχωρείται. Όχι ότι έχει συγχωρεθεί η πρώτη αλλά ξέρεις πώς είναι στην Ελλάδα. Περασμένα ξεχασμένα. Νερό και αλάτι, βρε αδελφέ. Ωχ, έγραψα τις δύο απαγορευμένες λέξεις.

Θα ξυπνήσεις λοιπόν το πρωί και πριν να ανοίξεις το παράθυρο, θα λαμβάνεις μηνύματα και χιονισμένες φωτογραφίες από το Ωραιόκαστρο (προτίμηση του χιονιά τα τελευταία χρόνια), την Εξοχή και το Ασβεστοχώρι.  Στο Πανόραμα, πιο κουλ, νιώθουν την σιγουριά του παλιού και απολαμβάνουν την εκχιονιστική δεινότητα του Δημάρχου τους.

Τα παιδιά θα ξυπνήσουν πιο εύκολα, από τις άλλες μέρες και θα ρωτάνε αν θα έχουν μάθημα. Για κάποιο περίεργο λόγο, με το πρώτο χιόνι τα σχολεία στην Ελλάδα κλείνουν.

Οι γνωστοί άγνωστοι «ευρηματικοί» θα κάνουν σχόλια για την άσπρη μέρα που είδαμε.

Στη λαϊκή και το super market οι τιμές των λαχανικών θα αρχίσουν να τραβούν την ανηφόρα και ας είναι αυτά που μαζεύτηκαν πριν από μια εβδομάδα στην ηλιόλουστη Κρήτη.

Θα ακούσουμε ανακοινώσεις για τους δρόμους στους οποίους «απαιτείται η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων». Πρώτος από όλους θα κλείσει ο δρόμος Χορτιάτη – Αγίου Βασιλείου, ο οποίος είναι σαφές ότι κακώς είναι ανοιχτός και τον υπόλοιπο χρόνο.

Θα αρχίσουν κραυγές για το «πού είναι το κράτος» από αυτούς που απαιτούν να τους καθαρίσει ο Δήμος ακόμα και ο πατάκι της εισόδου.

Παγωμένοι πολίτες θα περιμένουν, μάταια, τα λεωφορεία του ΟΑΣΘ. Αυτά δεν έρχονται τον καλό καιρό. Στην κακοκαιρία απλώς δεν θα υπάρχουν. Η νέα διοίκηση του μπαμπάκα, θα βγει να καταγγείλει την παλιά και θα της κάνει και μια μήνυση για ξεκάρφωμα.

Όταν ο κόσμος θα αρχίσει να βρίζει έντονα, ο πρωθυπουργός Αλέξης θα διαρρεύσει ότι αν τον είχαν αφήσει να πάει να δουλέψει στο πολύ αποτελεσματικό και χρήσιμο γραφείο του στη Θεσσαλονίκη, τίποτα από όλα αυτά δεν θα είχε συμβεί. Δυστυχώς όμως έχει μόνο την κυβέρνηση και όχι την εξουσιά.

Ο Κυριάκος, την ανάγκη φιλοτιμία ποιώντας, θα επισκεφτεί τις «πληγείσες περιοχές», με απρέ σκι άουτφιτ και θα καταγγείλει την ανικανότητα του κρατικού μηχανισμού. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος θα του απαντήσει ότι φωνάζει για να κρύψει την ανικανότητα των δεξιών κυβερνήσεων που κατέστρεψαν τον τόπο και ότι τελικός σκοπός του είναι να μεταφέρει το ενδιαφέρον του κοινού από το σκάνδαλο Novartis.

O Πάνος, ο εταίρος με την καρέκλα, θα φορέσει στολή χιονοδρόμου τον ΛΟΚ, από αυτές που φορούν στην τελευταία σειρά στην παρέλαση και θα γλυτώσει τελευταία στιγμή από τα σκάγια κυνηγού που θα τον περάσει για πολική αρκούδα και θα του ρίξει.

Γουοναμπίδες δημοτικοί άρχοντες θα προσπαθήσουν να πλασαριστούν στο κάδρο της επόμενης μέρας, καταγγέλλοντας τον Δήμο για την κατάσταση των δρόμων, των σκουπιδιών και την παντελή έλλειψη σαλεπιτζήδων την στιγμή που τους χρειαζόμαστε.

Το όλο φαινόμενο θα παραμείνει τοπικό και δεν θα απασχολήσει τηλεοράσεις, ραδιόφωνα και εφημερίδες, αφού δεν χιόνισε στο Καπανδρίτη και τα χιόνια δεν «έφτασαν μέχρι την πλατεία Συντάγματος».

Καλημέρα και καλή Κυριακή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου