Τρίτη, 6 Φεβρουαρίου 2018

Θα βρέξει;

Panayiotis, σήμερα θα βρέξει στην Pylaia.

Μαρκ σε ευχαριστώ αλλά δεν το βλέπω. Ο ήλιος λάμπει και μάλλον έτσι θα το πάμε όλη μέρα. Αν, όμως, έχεις δίκιο και τελικά βρέξει, ας βρέξει δυνατά και για ώρα μπας και ξεπλύνει όσα βλέπουμε γύρω μας.

Τον υπουργό που λέει στους γείτονες «βάζω το ουσιαστικό, βάλε εσύ το επίθετο». Πώς έλεγε ο Ηλιόπουλος σε εκείνη την παλιά ταινία «βάζω τα σπίρτα, βάσεις τα τσιγάρα;». Μα κύριε υπουργέ, το ουσιαστικό είναι … ουσιαστικό. Το επίθετο είναι προφάσεις εν αμαρτίαις από παραφουσκωμένους κούρκους που γλύτωσαν του Χριστουγεννιάτικου τραπεζιού.

Το σκάνδαλο της Novartis που έφτασε στην Ελλάδα καθυστερημένο, όπως και τόσα άλλα. Θα σηκώσει λίγη σκόνη. Θα ασχοληθούμε μαζί του, όσο χρειάζεται για να μην ασχολούμαστε με το ουσιαστικό που ακολουθεί το επίθετο. Θα το έχει στο συρταράκι του ο ΣΥΡΙΖΑ για να το κραδαίνει στους αντιπάλους του, όποτε τον βολεύει. «Εμείς καθαροί, εσείς βρώμικοι».  Και στο τέλος δεν θα γίνει τίποτα. Είναι γνωστό ότι στην Ελλάδα οι μόνοι πολιτικοί που έκλεψαν είναι ο Άκης και ο Ατσαλάκωτος. Ο δεύτερος μάλιστα είναι πλέον εδώ και πάνω από ένα χρόνο στο σπίτι του παρά τα ισόβια. Κοντός ο βίος των ποινών στην Ελλάδα. Είναι και εκείνος ο Πικραμμένος που μάλλον δεν πρόλαβε να ξεπικραθεί βουτώντας το δάχτυλο στο μέλι, αφού κάθισε για πολύ λίγο στην καρέκλα και από σπόντα, αλλά θα αρχίσει την προσπάθεια να αποδείξει ότι «εγώ κύριε κοιτούσα την Γιαδικιάρογλου που μιλούσε με την Πετροβασίλη».

Εσύ πάλι φίλε, μην ξεθαρρεύεις. Αν δεν μπορέσεις να πληρώσεις την εφορία ή το ΙΚΑ θα δεις τον λογαριασμό σου να δεσμεύεται και το σπίτι σου να βγαίνει σε πλειστηριασμό.  Έτσι είναι μεγαλοκαρχαρία των 400€ μηνιαίως. Οι νόμοι είναι σαν τις παλιές γομολάστιχες. Έχουν μια σκληρή πλευρά για σένα και μια μαλακιά για αυτούς που έστειλες να σε εκπροσωπούν και να κλέβουν και να ρημάζουν στο όνομα της δικής σου εντολής.

Για αυτό σου λέω Μαρκ. Μακάρι να έχεις δίκιο. Να την ρίξει εκείνη τη βροχή μπας και καθαρίσει, που δεν θα καθαρίσει βέβαια το τοπίο.


Καλημέρα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου