Παρασκευή, 12 Ιανουαρίου 2018

Περί μπλε χαπιών και άλλων δαιμόνων

Για να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους γιατί μάλλον πέσαμε στην λούμπα αυτού που κοιτούσε το δάχτυλο που έδειχνε τον ήλιο.

Μου είναι αδιάφορο αν ο δήμαρχος πηγαίνει σε οίκους ανοχής, είτε στα πλαίσια της επαφής με τους δημότες, είτε ως πελάτης.

Μου είναι αδιάφορο αν έχει ερωτικές σχέσεις. Ελπίζω να έχει και του το εύχομαι, όπως το ίδιο εύχομαι σε όλους μας.

Μου είναι αδιάφορο αν παίρνει τα μπλε χαπάκια με τις χούφτες και το γλεντάει ή αν περνάει τα Σαββατόβραδα βλέποντας «Στην υγειά μας» στην TV τρώγοντας νερόβραστη σούπα.

Δε με ενδιαφέρουν οι σεξουαλικές επιδόσεις ενός εβδομηνταπεντάχρονου, όπως δεν θα με ενδιέφεραν φυσικά, ακόμα και αν ήταν τριαντάχρονος. Υποθέτω ότι δεν εκλέχτηκε δύο φορές γι αυτές.

Με ενδιαφέρουν όμως οι επιδόσεις του στα θέματα που του έχουμε αναθέσει να διαχειριστεί για λογαριασμό μας. Με ενδιαφέρει η διαχείριση της καθαριότητας. Με ενδιαφέρει η αναρχία και η ολοκληρωτική ήττα της νομιμότητας στα θέματα κατάληψης δημοσίου χώρου. Με ενδιαφέρει το παρεμπόριο που ανθεί. Με ενδιαφέρουν τα τριπλοπαρκαρισμένα αυτοκίνητα, τα μηχανάκια που κάνουν βόλτες σε πεζοδρόμια και πεζόδρομους και εσχάτως και τα ποδήλατα με τους ποδηλάτες που πιστεύουν ότι είναι υπεράνω νόμων. Αν και αυτοί οι τελευταίοι νομίζω ότι δεν εμπίπτουν στις αρμοδιότητες του, πλην φυσικά του κομματιού που αφορά τους ποδηλατοδρόμους που, μαζί με τις λεωφορειολωρίδες,  αποτελούν ένα από τα ανέκδοτα της πόλης. Με ενδιαφέρουν τα ΤΑΧΙ που έχουν κάνει πιάτσα όλο το κέντρο και τις λεωφορειολωρίδες της Όλγας. Με ενδιαφέρει η εγκατάλειψη της υπέροχα αναπλασμένης Νέας Παραλίας. Με ενδιαφέρουν οι καντίνες, και τα καρότσια με το μαλλί της γριάς με τα νέον και τις γεννήτριες που μπορούν και αυθαιρετούν χωρίς να τους ακουμπάει κανένας. Τέλος με ενδιαφέρουν οι, επιεικώς, επιπολαίες παρεμβάσεις του σε εθνικά θέματα.

Εμένα λοιπόν αυτά με ενδιαφέρουν, αγαπητέ κύριε δήμαρχε, αλλά φοβάμαι ότι δεν λύνονται ούτε με μια χούφτα μπλε χαπιών, ούτε με μια νταμιτζάνα  Σουπερμαντολίνης (πού την θυμήθηκα!). Το πουλάκι πέταξε και δυστυχώς δεν αναφέρομαι σε αυτό για το οποίο συζητάει η πόλη από χθες.


Καλό σαββατοκύριακο. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου