Σάββατο, 30 Δεκεμβρίου 2017

Crash Test δέκα σημείων. Santa Claus VS Άγιος Βασίλης

Τελικά Άγιος Βασίλης ή Santa Claus; Κάναμε crash test δέκα σημείων και σας το παραθέτουμε.

Προσωπικά ψηφίζω τον πρώτο.

1. Ο Άγιος Βασίλης είναι βεντέτα, όπως ταιριάζει σε έναν άγιο του βεληνεκούς του. Έρχεται και δεν μας καταδέχεται. Μην βλέπεις που οι άλλοι έχουν το Hollywood από πίσω και τους κάνει αβάντες.

2. Έρχεται από την Καισαρεία και λογικά φέρνει μαζί του παστουρμάδες και σουτζούκια, που είναι πιο κοντά στη γεύση και την κουλτούρα μας. Όχι από τον Βόρειο Πόλο φέρνοντας που στο τσακίρ κέφι, παράγει … παγάκια.

3. Είναι σεμνά ντυμένος και φυσικά δεν φοράει ερυθρόλευκα που αγριεύουν την ΠΑΟΚτσίδικη ψυχή μας.

4. Μας αγαπάει. Δεν βάζει όρους και προαπαιτούμενα. Δεν είναι σαν το Eurogroup, ας πούμε. Δεν ρωτάει, ας πούμε, να μάθει “who’s been naughty and who’s been nice”. Δώρα σε όλο τον κόσμο. 

5. Δεν έρχεται από την καμινάδα σαν τον κλέφτη. Μπορεί λοιπόν να καλύψει το target group όλων ημών που δεν έχουμε τζάκι και χρησιμοποιούμε φυσικό αέριο για την θέρμανση μας και αδίκως περιμένουμε τόσα χρόνια, τον χοντρό να κατέβει.

6. Σέβεται τον θεσμό της οικογένειας. Δεν είναι κανένας μπερμπάντης. Δεν θα ακούσεις ποτέ ένα παιδί να λέει “I saw mommy kissing Άγιος Βασίλης”. Δεν κάνει τέτοια ο δικός μας.

7. Έρχεται με τα πόδια και γι αυτό είναι στυλάκι. Ούτε έλκηθρα, ούτε Ρούντολφ με κόκκινες μύτες, φωτεινές. Ούτε γάλατα, ούτε μπισκότα, δίπλα στο δέντρο. Santa μου, αν είναι για ένα δωράκι να με πιείς το γάλα και να με φας τα μπισκότα, δεν κάναμε τίποτα…

8. Έχει όνομα σοβαρό. «Άγιος Βασίλειος». Όχι Σάντα. Εμείς την Σάντα την έχουμε έξω από την Θεσσαλονίκη και δεν την προτιμούμε. Δεν είναι τυχαίο το παλαιό φανταρίστικο σύνθημα «καλύτερα κομάντα παρά στη Νέα Σάντα».

9. Ο Άγιος Βασίλης είναι μορφωμένος, «Μέγας», διδάσκαλος. Ο Santa ένα ΧΟ ΧΟ ΧΟ ξέρει να λέει. Ούτε καν Χ.Ο. που θα μας έβρισκε τα τηλέφωνα που ψάχνουμε.


10. Τελευταίο αλλά όχι λιγότερο σημαντικό. Όταν εμείς λέμε ότι «ο Άγιος Βασίλης δεν υπάρχει», εννοούμε φυσικά το πόσο υπέροχος είναι και όχι ότι το ότι κυριολεκτικά «δεν υπάρχει». Δεν μπορώ να πω το ίδιο για τον Santa. Sorry folks

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου