Πέμπτη, 14 Δεκεμβρίου 2017

Εσένα σε βρήκε το πνεύμα των Χριστουγέννων;

Είναι πλέον επίσημο. Το είπαν και στις ειδήσεις. Σε 10 μέρες από σήμερα είναι Χριστούγεννα. Αν εσένα δεν σε έχει βρει το πνεύμα των Χριστουγέννων, τράβα και βρες το εσύ. Αν δεν πάει ο Μωάμεθ στο βουνό τότε πρέπει να πάει το βουνό στον Μωάμεθ. Το ότι ανακατεύω τον Μωάμεθ σε μια καθαρά Χριστιανική γιορτή μπορεί να τρελάνει όλους αυτούς που μιλούν για την αλλοτρίωση που έχουμε υποστεί από την επαφή μας με τους Μουσουλμάνους. Εγώ πάλι το θυμήθηκα γιατί το έλεγε η γιαγιά μου, η οποία μεγάλωσε σε ένα Τούρκικο μαχαλά στην Πάνω πόλη με Τουρκούδια και Ελληνάκια γύρω της που στα μάτια της ήταν όλα παιδάκια.
Τι σου είναι η γλώσσα! Από πού ξεκινήσαμε και πού το πήγαμε. Έλεγα λοιπόν ότι πρέπει να πας να βρεις το πνεύμα των Χριστουγέννων. Αυτό μπορείς να το πετύχεις ακολουθώντας μερικά απλά βήματα.
Προσδιόρισε τι είναι για σένα Χριστούγεννα, για να ξέρεις και πού να ψάξεις δηλαδή.
Αν για σένα Χριστούγεννα είναι λαμπερά φωτάκια, χιονισμένα τοπία, έλατα, λαμπερά καλέσματα και κοσμικές έξοδοι, τότε ξέρεις πού θα τα βρεις. Μέτρα τι έχει μέσα το πορτοφόλι σου και βουρ σε εμπορικά κέντρα, κοσμικά εστιατόρια και σαλέ στο βουνό.
Αν για σένα Χριστούγεννα είναι η οικογένεια μαζεμένη γύρω από τραπέζια ή αραγμένη σε καθιστικά και καναπέδες, οι ξενιτεμένοι που έρχονται, οι αναμνήσεις αυτών που λείπουν και που δεν θα τους ξαναδείς, οι φίλοι που αυτές τις μέρες θα βρεις λίγο χρόνο να συναντήσεις, τότε και για αυτό σου έχω λύση. Κοίτα να τα έχεις καλά με την οικογένεια, να κρατάς έστω και μια στοιχειώδη επαφή με τους φίλους και τους ξενιτεμένους και να έχεις φροντίσει να έχεις κλείσει τους λογαριασμούς σου με αυτούς που έφυγαν και δεν θα ξανάρθουν. Μάζεψε τους όλους κοντά σου και άσε την καρδιά σου να αγαλλιάσει.
Αν για σένα Χριστούγεννα είναι να βοηθήσεις τον συνάνθρωπο που υποφέρει, να προστρέξεις σε αυτόν που είναι πιο αδύναμος και σε χρειάζεται, τότε και πάλι υπάρχει λύση. Ανάγκες γύρω μας πάρα πολλές και κάθε μέρα αυξάνονται. Κάνε αυτό που θέλεις και μπορείς. Αν δεν έχεις λεφτά να δώσεις, μπορείς σίγουρα να αναλώσεις λίγο ή πολύ από τον χρόνο σου. Αρκεί να το θέλεις.
Αν για σένα Χριστούγεννα είναι όλα τα παραπάνω, βάλτα σε ένα σέικερ, ανακάτεψε τα και προσπάθησε να φτιάξεις το κοκτέιλ των γιορτών που σου ταιριάζει. Μόνο κάνε γρήγορα γιατί πότε θα περάσουν οι δέκα μέρες και πότε θα βρεθείς στην νύχτα γιομάτη θαύματα, νύχτα σπαρμένη μάγια, ούτε που θα το καταλάβεις.

Καλημέρα και καλά Χριστούγεννα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου