Τετάρτη, 25 Οκτωβρίου 2017

Γιορτάζει η πόλη μας

Μεγάλη γιορτή σήμερα για μας τους Θεσσαλονικείς. Νομίζω ότι το μέγεθος της, το αντιλαμβανόμαστε καλύτερα όσοι από μας έχουμε ζήσει ή ζούμε ακόμα εκτός Θεσσαλονίκης. Η μέρα που για μας είναι ξεχωριστή, στις άλλες πόλεις είναι μια απλή καθημερινή, λίγο πριν από την 28η Οκτωβρίου.

Περίεργη ράτσα οι Θεσσαλονικείς και ακόμα πιο περίεργη η σχέση με την πόλη μας. Σήμερα το πρωί, μου ήλθε στο μυαλό μια ιστορία από τον στρατό. Ναι, όλοι οι άντρες πρώην φαντάροι, που λέει και ο Τζιμάκος. Υπηρέτησα στο Μηχανικό όπου, όπως είναι φυσικό, υπηρετούσαμε οι περισσότεροι μηχανικοί. Στη σειρά μας συνυπηρετούσαν πολλοί συμφοιτητές. Το ΚΨΜ κάποιες ώρες έμοιαζε με το κυλικείο του Πολυτεχνείου. Είμαστε στο Λουτράκι και βγαίνει στην αναφορά συνάδελφος για να ζητήσει φοιτητική άδεια για να έλθει στη Θεσσαλονίκη να δώσει ένα μάθημα που χρωστούσε για να πάρει το δίπλωμα του. Η απάντηση του λοχαγού. «Θα σου τη δώσω την άδεια, αλλά μην περιμένεις να πιστέψω ότι έτσι ψωνισμένοι που είσαστε εσείς με την πόλη σας, θα κάτσεις μέσα να διαβάζεις».


Χρόνια πολλά στην πόλη μας, ότι και αν σημαίνει το να εύχεσαι σε μια πόλη να ζήσει πολλά χρόνια. Χρόνια πολλά και στις Δημητρούλες και τους Δημήτρηδες. Στη Μιμή και τον Μήτσο, Στον Τάκη και δεν ξέρω αν πρέπει να ευχηθώ και στον Μητσοτάκη που συνδυάζει και τα δύο. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου