Σάββατο, 21 Οκτωβρίου 2017

Τα Αγγλικά, του κυρίου Τσίπρα

Ασφαλώς το θέμα της εβδομάδα που πέρασε ήταν η επίσκεψη Τσίπρα στις ΗΠΑ. Μια επίσκεψη που έδειξε την απόλυτη ταύτιση της παρούσας Ελληνικής κυβέρνησης με αυτή των Ηνωμένων Πολιτικών και συνοδεύτηκε από την παραγγελία της αναβάθμισης των F16 καθώς και για μια ακόμη φορά από τις Αγγλικούρες του κυρίου Τσίπρα.

Ο κατά συρροή κοτσανολόγος πολιτικός, με την τουλάχιστον ανεπαρκή γνώση της Αγγλικής γλώσσας, έφερε μεγάλη ευφορία και άφθονο γέλιο, στα social media. Διαβάσαμε ευφάνταστες όσο και αστείες μεταφράσεις ελληνικών παροιμιών στα Αγγλικά, σε βαθμό υπερβολής και υπερκορεσμού.

«Καλή η πλάκα για τα Αγγλικά του Τσίπρα αλλά να ξέρετε κάτι, βρε: εμείς δεν τον θέλουμε για καθηγητή Αγγλικών» έγραφε μια φίλη που υποστηρίζει τον ΣΥΡΙΖΑ. Ούτε εμείς τον θέλουμε για καθηγητή αγγλικών, πώς θα μπορούσαμε άλλωστε αφού δεν ξέρει αγγλικά. Η αλήθεια είναι ότι δεν τον θέλουμε ούτε για πρωθυπουργό αλλά αυτός ψηφίστηκε και έτσι ας δούμε λίγο τι συμβαίνει.

Προφανώς δεν τον θέλουμε για καθηγητή Αγγλικών. Άλλο, όμως να είναι καθηγητής αγγλικών και άλλο να αποδεικνύεται για πολλοστή φορά ανεπαρκέστατος στο να χειριστεί την Αγγλική γλώσσα, να κατανοήσει τις ερωτήσεις που του γίνονται και να απαντήσει, εκπροσωπώντας ως πρωθυπουργός την χώρα μας. Γιατί ο κύριος Τσίπρας δεν πήγε στις ΗΠΑ, ούτε ως απλός ιδιώτης (οπότε θα μπορούσε να λέει ότι αρλούμπα ήθελε), ούτε καν ως πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ (που πάλι θα αφορούσε τους ψηφοφόρους του και μόνο). Πήγε ως πρωθυπουργός της Ελλάδας και αυτήν εξέθεσε και σε αυτή πρόσφερε εξαιρετικά κακές υπηρεσίες.

Ας μην ξεχνάμε ότι πολιτικοί σε ολόκληρο τον κόσμο χρησιμοποιούν διερμηνείς αποφεύγοντας τις κακοτοπιές. Προκάτοχοι του κυρίου Τσίπρα, σαφώς καλύτεροι γνώστες της Αγγλικής ή της Γαλλικής γλώσσας, χρησιμοποιούσαν διερμηνείς για να τους δίνεται ο απαραίτητος χρόνος να σκεφτούν και να προετοιμάσουν την απάντηση τους (αφού είχαν ήδη καταλάβει την ερώτηση).

Αν αυτά συμβαίνουν στις δημόσιες τοποθετήσεις και συνεντεύξεις νιώθω τρόμο για τα όσα συμβαίνουν στις κατ’ ιδίαν συζητήσεις. Γελάω και κλαίω με το τι είδους συνεννόηση είχε κάνει ο κύριος Τσίπρας στις περίφημες 17 ώρες διαπραγμάτευσης τα αποτελέσματα της οποίας νιώθουμε καθημερινά στο πετσί μας.


Αυτοί που τον αγαπούν και αγαπούν και την πατρίδα μας, ας του πουν με τρόπο ότι θα πρέπει να ξεπεράσει τα κόμπλεξ, που του δημιουργεί η ελλιπής μόρφωση του, και από εδώ και πέρα να χρησιμοποιεί διερμηνέα, ακόμα και για να παραγγείλει σε εστιατόριο, εκτός Ελλάδας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου