Παρασκευή, 11 Αυγούστου 2017

Το ΠΣΚΔΤΤ του καλοκαιριού

Και να που ήλθε το ΠΣΚ και λίγο από Δε και σίγουρα Τρ να μην σου πω και Τε.

Είναι το πιο χύμα διημερο-τριημερο-τετραήμερο άντε βδομάδα του χρόνου. Το αλήτικο, το άντε μωρέ, το νυν απολύεις, το πάμε και βλέπουμε, το ευλαβικό, το απ’ όλα.

Έχεις βγάλει παπούτσια και περπατάς ξυπόλυτος σε πλακάκια, άμμο, χώμα και νιώθεις σα να περπατάς πάνω στο νερό. Φεύγεις από την πόλη και βγάζεις ένα ένα τα ρούχα σαν κρεμμύδι ή σαν το μωράκι καρέτα καρέτα που βγαίνει από το αυγό και βαδίζει προς τη θάλασσα.

Αν δεν χαλαρώσεις και αυτό το πώς το είπαμε, τέλος πάντων, δεν πρόκειται να χαλαρώσεις ποτέ.

Το νου σας γεμάλια. Το φθινόπωρο και ο χειμώνας θα είναι ακόμα πιο δύσκολα. Γίνεται; Βεβαίως και γίνεται! Γι αυτό πάμε να φύγουμε από δω και μη ρωτάς πού πάμε. Σε θάλασσες και αμμουδιές. Σε μπιτσόμπαρα και ερημικές, αν βρείτε, παραλίες. Σε βουνά και λαγκάδια. Με αεροπλάνα και βαπόρια και αν έχουμε μαζί και τους φίλους τους παλιούς ακόμα καλύτερα. Καθήστε κάτω από τον ίσκιο του γέρικου πλατάνου στο χωριό του παππού. Πιείτε νερό από την βρύση που τρέχει από τότε που ο μπαμπάς σας λέρωνε τα βρακιά του και τον κυνηγούσε η γιαγιάς σας. Χορέψτε στο πανηγύρι του χωριού ή πάνω στην μπάρα του μοδάτου κλαμπ.

Καθήστε σε ταράτσες και μπαλκόνια με φίλους και οικογένεια. Ξενυχτήστε χωρίς λόγο. Ξυπνήστε αργά ή νωρίς, πάλι χωρίς λόγο. Χύμα είπαμε και το εννοούμε.

Όσο κι αν κανείς προσέχει, όσο κι αν το κυνηγά, πάντα πάντα θα `ναι αργά, δεύτερη ζωή δεν έχει.


Άντε και από Τετάρτη, Πέμπτη ή όποτε τέλος πάντων σας 

φωτίσει ο Θεός να γυρίσετε βλέπουμε. Τα προβλήματα εκεί 

θα είναι δεν χάνονται. Ανοίξτε ένα κουτάκι στο μυαλουδάκι

σας, βάλτε τα μέσα κλειδώστε και βάλτε το κλειδί στην … 

Πέμπτη.Πάμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου