Τρίτη, 4 Απριλίου 2017

Σας μυρίζει κάτι;

«Κάηκε», μετά το χθεσινό ατυχές περιστατικό, η ντουλάπα ως καταφύγιο για αυτούς που καταδιώκει η αστυνομία. Η κρυψώνα που δοξάστηκε, ανά τους αιώνες, από τους κυνηγημένους μπερμπάντηδες δεν είναι πια διαθέσιμη. Μετά τον απατημένο σύζυγο, η ντουλάπα είναι το πρώτο μέρος που θα ψάχνει από εδώ και πέρα και ο αστυνόμος. Μένει να δούμε αν οι ληστές θα βρουν κάποια πιο ευφάνταστη δικαιολογία από το κλασσικό «δεν είναι αυτό που νομίζεις».

Είμαστε όμως σίγουροι ότι οι αστυνομικοί πραγματικά ξέχασαν να ψάξουν μέσα στην ντουλάπα; Το τι ακριβώς έγινε εκεί, θα σας το αποκαλύψω συνδυάζοντας κοινή λογική με κάποιες παλιές ιστορίες από τον στρατό.

Οι αστυνομικοί μπουκάρουν στο διαμέρισμα και ένας από τους ληστές πηδάει από το μπαλκόνι και σκοτώνεται. Οι ατρόμητοι εκπρόσωποι του νόμου με τα πιστόλια προτεταμένα συνεχίζουν να χτενίζουν κυριολεκτικά το διαμέρισμα, με τον τρόπο ακριβώς που έχουμε συνηθίσει να τους βλέπουμε να κάνουν στις ταινίες του Hollywood. Ένας από αυτούς μπαίνει στο δωμάτιο με την επίμαχη ντουλάπα. Το αστυνομικό του δαιμόνιο αντιλαμβάνεται ότι κάποιος βρίσκεται κρυμμένος μέσα σε αυτήν. Σαν αίλουρος ορμάει και φωνάζει «Αλτ τις ει». «Έφοδος» αποκρίνεται χωρίς να πολυσκεφτεί,  ανακαλώντας όσα έμαθε στον στρατό, ο ληστής. «Προχώρα αφοδεύον!»  βροντοφωνάζει το όργανο…. Έτσι έγινε! Μετά βέβαια επικράτησε αναστάτωση και έτσι βρήκε την ευκαιρία να διαφύγει. Όχι άδικα ο διοικητής του, σωστό λαγωνικό, δήλωσε αργότερα «κάτι μου βρομάει εδώ μέσα».

Με τούτα και με εκείνα, οι ληστές πλέον δεν θα μπορούν να κρύβονται σε ντουλάπες. Θα πρέπει να βρουν νέες κρυψώνες.

Ομάδες παρανόμων εξασκούνται στο «κου κου τζα» με τα χεράκια να κλείνουν τα ματάκια, για να μην τους δει ο αστυνόμος ή τουλάχιστον να μην τον βλέπουν αυτοί.

Αν δεν πιάσει και αυτό υπάρχει η κρυψώνα πίσω από την κουρτίνα. Προσοχή όμως διότι αυτή είναι εντελώς ακατάλληλη για ληστές που φορούν μεγάλο νούμερο παπούτσι. Πώς να κρυφτεί ο  Γκούφι πίσω από την κουρτίνα; Ευτυχώς γι αυτούς βέβαια που έχουμε Γκούφι αστυνομικούς και δεν χάθηκε η ελπίδα τους.

Αυτή την ώρα η Πανελλήνια Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων πραγματοποιεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας, έξω από την βουλή, διαμαρτυρόμενη για το ελλιπές toilet training των κακοποιών, που αναγκάζει τους συναδέλφους τους να εργάζονται κάτω από δύσοσμες συνθήκες.

Προσωπικά πιστεύω ότι το ατυχές περιστατικό φαίνεται να έχει λήξει ισόπαλό καθώς είναι σαφές ότι τα «σκάτωσαν» κλέφτες και αστυνόμοι. Άλλοι κυριολεκτικά και άλλοι μεταφορικά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου