Πέμπτη, 13 Απριλίου 2017

Οι κυρίες της Βαρβακείου

Μεγάλη εβδομάδα και τέτοιες μέρες τα προηγούμενα χρόνια μαθαίναμε για τις «κυρίες με τα μαύρα τζιπ» που εμφανιζόταν στην Βαρβάκειο αγορά και πλήρωναν για τα ψώνια των φτωχών συμπολιτών μας. Τα τελευταία δύο χρόνια τις έχουμε χάσει. Οι γνώμες, για το τι συνέβει, διίστανται.
Η αντικειμενική ΕΡΤ έκανε εκτενές ρεπορτάζ. Σύμφωνα λοιπόν με τον ρεπόρτερ, όταν πριν από δύο χρόνια, ήλθε η ΕΛΠΙΔΑ με την ανάληψη της εξουσίας από τον ΣΥΡΙΖΑ, οι κυρίες με τα θηριώδη μαύρα τζιπ δεν είχαν πλέον λόγο ύπαρξης. Η χώρα έχει μπει πλέον στον σταθερό δρόμο της ανάπτυξης. Ο λαός έχει ξαναβρεί την αξιοπρέπεια του. Οι δανειστές κιοτέψανε. Οι αγορές χορεύουν χασαποσέρβικο στους ρυθμούς που τους καθορίζει ο μεγάλος τιμονιέρης Αλέξης. Τα παιδιά στα σχολεία δεν λιποθυμούν πλέον από την πείνα. Οι συνταξιούχοι, απαλλαγμένοι από τον βραχνά του ΕΝΦΙΑ, περνούν όμορφες γιορτές με τις οικογένειες τους ξεκοκαλίζοντας την 13η σύνταξη. Σε ένα κράτος δικαίου κανένας δεν έχει πλέον ανάγκη από την φιλανθρωπία των κυριών με τα μαύρα τζιπ.
Αυτή η αιφνίδια για κάποιους, αναμενόμενη για άλλους αλλαγή στην ζωή των Ελλήνων είχε ως αποτέλεσμα οι γυναίκες αυτές να πέσουν σε κατάθλιψη. Ο λαός δεν τις είχε πλέον ανάγκη. Πούλησαν τα μαύρα τζιπ και εγκατέλειψαν την πρωτεύουσα για να εγκατασταθούν στην Θεσσαλονίκη. Εκεί δεν είχαν ανάγκη από αυτοκίνητο καθώς το μετρό είχε μπει πλέον στις ράγες του. Ο κάποτε παντοδύναμος αμαρτωλός ΟΑΣΘ, είχε πλέον αντικατασταθεί ο τον αριστερό ηθικό ΟΑΣΘ μέρος του κεντρικού δικτύου συγκοινωνιών της συμπρωτεύουσας που διαχειριζόταν λεωφορεία, μετρό, θαλάσσια συγκοινωνία, τραμ, τελεφερίκ και το πιλοτικό πρόγραμμα διακτινισμών. Πίνουν πλέον τον καφέ τους στα πολυάριθμα καφέ της πόλης, που λειτουργούν με βάση τους αυστηρότατους κανόνες ανάπτυξης τραπεζοκαθισμάτων που έχει επιβάλει ο δήμος της Θεσσαλονίκης. Περιμένουν δε με λαχτάρα την άγια εκείνη ώρα που θα επιτραπεί επιτέλους να ανοίξουν μπαρ και να τοποθετηθούν τραπεζοκαθίσματα στη νέα νέα παραλία και ίσως και στον Λευκό Πύργο.

Το ρεπορτάζ τελειώνει με τις κυρίες να στέκονται γωνία Τσιμισκή και Αριστοτέλους και να παρακαλούν τους χορτάτους περαστικούς να δεχτούν από αυτές, ένα τσουρεκάκι του Τερκενλή. Οι περαστικοί αρνούνται ευγενικά και η ζωή συνεχίζεται.

Εντελώς αντίθετη εικόνα δυστυχώς δίνουν τα αντιπολιτευόμενα μέσα. Σύμφωνα με το δικό τους ρεπορτάζ οι «κυρίες με τα μαύρα τζιπ» δεν ούτε αυτές πλέον την δυνατότητα να βοηθήσουν τους φτωχούς συμπολίτες. Μετά από δύο χρόνια καταστροφικής διακυβέρνησης της χώρας από τον ΣΥΡΙΖΑ οι κυρίες έχουν παραδώσει τις πινακίδες των μαύρων τζιπ αδυνατώντας να ανταπεξέλθουν την άγρια φορολογία.

Δύο χρόνια ΣΥΡΙΖΑ ήταν αρκετά για τους καταστρέψουν οικονομικά. Οι πολυτελείς επαύλεις τους στα βόρεια προάστια της Αθήνας κινδυνεύουν με πλειστηριασμό από τις τράπεζες. Κάποιοι διηγούνται ότι είδαν μια από αυτές μισότρελη με την γούνα της βρώμικη και σχισμένη να προχωράει στους διαδρόμους της Βαρβακείου και να φωνάζει «κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη». Κάποιοι από τους χασάπηδες την ενέπαιζαν και άλλη πάλι την λυπόντουσαν και της έδιναν ένα ξεροκόμματο να φάει.

Κάποιοι άλλοι βεβαιώνουν ότι μετέφεραν την έδρα των επιχειρήσεων τους στην Βουλγαρία και πλέον ζουν ζωή χαρισάμενη μακριά από την εχθρική για την επιχειρηματικότητα και τους πολίτες της Ελλάδα.

Ποια είναι η αλήθεια; Εσύ αποφασίζεις, όπως πάντα.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου