Παρασκευή, 24 Μαρτίου 2017

Μέρα που είναι ...

Διπλή γιορτή σήμερα, μαθαίναμε στο σχολείο. Θρησκευτική και εθνική. Σαν την βδομάδα που μας πέρασε που ήταν γεμάτη από θρησκευτικά, εθνικά και ότι άλλα θέλεις γεγονότα.

Η αξιολόγηση παραμένει ανοιχτή. Η Τρόικα που την είπαν Θεσμούς και της κλείνανε ραντεβού σε δωμάτια ξενοδοχείων αντί για γραφεία, βαρέθηκε και έφυγε. Ελάτε εσείς στας Βρυξέλλας τους είπε και αυτοί βάλανε την ουρά κάτω από τα σκέλια και πήγανε. Πήρανε και ένα τρυπάνι και ανοίξανε μια τρύπα στο νερό και μετά επέστρεψαν όπως είχαν γυρίσει και η αξιολόγηση παραμένει ανοιχτή και κάνει ρεύμα και κρυώνω αν και ο καιρός έφτιαξε.

Η ευλογημένη ανταλλαγή του Βατοπεδίου πήρε και την άφεση των αμαρτιών από την δικαιοσύνη και  έτσι γέμισε αθώες περιστερές η πατρίδα μας. Γιατί τι είναι η πατρίδα μας. Μην είναι οι κάμποι, μην είναι τα βουνά, μην είναι οι λίμνες… Θαύμα! Θαύμα που γεννάει άλλο θαύμα και έτσι μίλησε και ο μουγκός ο κοκαλιάρης και το έθνος γονάτισε να προσευχηθεί.

Στα πλαίσια των εθνικών και θρησκευτικών είχαμε και τις γονυκλισίες, του άθεου πρωθυπουργού, στον Πανάγιο Τάφο. Τα άτιμα τα ψηφαλάκια θέλουν πολύ γονάτισμα για να τα μαζέψεις. Και από γονάτισμα και σκύψιμο κάτι επαναστάτες των δύσοσμων εκκρίσεων, άλλο τίποτα.

Στην τέως Μεγάλη Βρετανία ένας τύπος ξύπνησε μια μέρα, φόρεσε την κελεμπία του, πήρε το τιμόνι του και είπε να κεράσει τον Αλάχ πτώματα. Κατά τη γνώμη του, ο Αλάχ τα φχαριστιέται κάτι τέτοια. Του έστειλε πέντε και πήγε και αυτός μαζί. Αναρωτιέμαι τι υποδοχή θα του κάνανε «εκεί πάνω», «εκεί κάτω» θα σας γελάσω και δεν το θέλω.

Ένας Ολλανδός με όνομα νεραϊδούλας, από ταινία του Disney, το έψαξε από εδώ, το έψαξε από εκεί και αποφάνθηκε ότι οι Νότιοι την γλεντάμε την ζωούλα μας και γι αυτό δεν θα δούμε ποτέ Θεού πρόσωπο. Πολλοί Νότιοι, πάλι, δεν φάνηκε να ενθουσιάζονται με την διαπίστωση και έτσι άλλοι τον πήραν στο ψιλό και άλλοι θέλουν να του πάρουν το κεφάλι.

Σα να ακούω την φωνή του Κατράκη να προστάζει: «Εξόριστε Ποιητή, στον αιώνα σου, λέγε, τι βλέπεις;» - Βλέπω τα έθνη, άλλοτες αλαζονικά, παραδομένα στη σφήκα και στο ξινόχορτο. Βλέπω τους Έλληνες παραδομένους στον Σώρρα και το Survivor.


Μέρα που είναι, φάτε σκορδαλιά. Επιτέλους ας είναι μόνο το σκόρδο που θα μυρίζει άσχημα.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου