Σάββατο, 4 Φεβρουαρίου 2017

Η μπουγάτσα της Κυριακής

Κυριακή πρωί και σχόλη να ήταν η βδομάδα όλη. Εμένα μου λες;  Οικογενειακές υποχρεώσεις και ξύπνημα, την ίδια ώρα και νωρίτερα από τις καθημερινές. Άντε τρεχάτε ποδαράκια μου (και ροδίτσες μου) να μεταφέρουμε τους εκλεκτούς επιβάτες. Και τώρα τι;

Απλά πράγματα. Το πρωινό της Κυριακής θέλει μπουγάτσα. Πας στο μπουγατσατζίδικο που σου αρέσει και βλέπεις την ζεστή βιτρίνα με του Αβραάμ και του Ισαάκ τα αγαθά. Δεν λοξοδρομείς.

-       - Μπουγάτσα κρέμα, αδελλλφέ.

Αρχίζει η τελετουργία. Παίρνει το φοβερό μπαλταδάκι και ξεχωρίζει το κομμάτι που θα κόψει. Το μεταφέρει μπροστά του. Με κίνηση τύπου χεριού Καραγκιόζη κόβει αχνιστά κυβάκια. Χρησιμοποιεί το μπαλταδάκι ως φτυάρι και βάζει τον λαχταριστό σωρό επάνω στη ζυγαριά. Κόβει λίγο ακόμα και συμπληρώνει. Ούτε να αδικήσει ούτε να αδικηθεί.

-         -  Άχνη κανέλα να βάλω;
-         -  Βάλε

Τα τυλίγει με μια κίνηση μονοκονδυλιά που θα τρέλαινε όλους τους Γιαπωνέζους οριγκαμιτσήδες του κόσμου. Στο βάζει στο σακουλάκι, πληρώνεις και φεύγεις. Το αυτοκίνητο μοσχοβολάει ζεστή βανίλια και μείγμα ζάχαρης και κανέλας. Αν πάρεις την μπουγάτσα πακέτο χάνεις το τραγανό του φύλλου αλλά κερδίζεις τα κομματάκια της ζάχαρης που καραμελοκρυσταλώνουν μαζί με την κανέλα και τα ανακαλύπτεις μόλις ανοίγεις το αχνιστό πακέτο στο σπίτι. Προσοχή η μπουγάτσα τρώγεται με μικρό πιρουνάκι, σε μικρό πιατάκι.

Για το τέλειο pairing (ουαου) φτιάξε και ζεστό καφέ με γάλα ή άνοιξε ένα κακάο γαλατάκι σαν μικρό παιδάκι.

Κλείσε τα μάτια και απόλαυσε. Δεν περιγράφω άλλο!

Καλημέρα και καλή Κυριακή.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου