Σάββατο, 4 Φεβρουαρίου 2017

Σώσε τον Δανό

Τα χιόνια λιώσανε, η θερμοκρασία ανέβηκε, οι καυστήρες στο ON και πάλι, ζεστό κρύο-κρύο νερό, όλα δουλεύουν στην εντέλεια. Μέχρι και οι αλατιέρες του δήμου Θεσσαλονίκης ξεπάγωσαν και είναι πλέον ετοιμοπόλεμες αν τις χρειαστούμε Αύγουστο μήνα, να φτιάξουμε γαύρο μαρινάτο που συνοδεύει ωραία το ουζάκι.

Εμείς έχουμε αρχίσει τις προετοιμασίες για το καλοκαίρι, γιατί όπως είναι γνωστό ο Φλεβάρης και αν Φλεβίσει (ότι και αν σημαίνει αυτό) καλοκαίρι θα μυρίσει. Και φέτος το καλοκαίρι δεν πρέπει να έχει την μυρωδιά του καμένου Δανού.

Πήρα στα σοβαρά την ευγενική παράκληση του Δανού φίλου, στο γνωστό βίντεο που σε Ελληνικά Ζακ Ρογκ και Ζισκάρ Ντ Εστεν, μας ζήτησε να προφυλάξουμε τους συμπατριώτες του. Οργανωνόμαστε λοιπόν. Δεν είναι νωρίς.

Στα αεροδρόμια, στα χερσαία αλλά και στα θαλάσσια σύνορα οι Δανοί που θα εισέρχονται στην χώρα, θα δέχονται ειδική σήμανση τύπου σκουλαρίκι στο δεξί αυτί,  με την ένδειξη «Caution! Flammable Danish Citizen».

Ειδικά συνεργεία εθελοντών θα ψεκάζουν, τους φέροντες την ειδική σήμανση, με αντιηλιακό με δείκτη προστασίας 150. Δηλαδή με χλωρίνη.  Στόχος είναι, ο Δανός να φεύγει από την χώρα λευκότερος από ότι ήλθε. Αν βέβαια αυτό είναι ποτέ δυνατό.

Το ανήλιαγο κελί της Ελένης από το Κωσταλέξι ανακηρύσσεται ως νούμερο ένα resort για Δανούς ενώ υπάρχει σχέδιο να τους νοικιάσουν ράντζα στις σήραγγες του μετρό της Θεσσαλονίκης, που ως γνωστό είναι και το πιο σύγχρονο της Ευρώπης.  Από αρχαία θα πρέπει να αρκεστούν σε αυτά του σταθμού Βενιζέλου και της Ακρόπολης στην Αθήνα.

Προληπτικώς, απαγορεύεται αυστηρά «επί ποινή απελάσεως από την χώρα» σε όλους τους Δανούς που επισκέπτονται την Ελλάδα, να διαβάζουν τη εφημερίδα SUN, να επισκέπτονται τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ με τον ήλιο τον πράσινο, να καταναλώνουν ηλιόσπορους, να τηγανίζουν σε ηλιέλαιο ενώ λόγω διεθνούς συνωνυμίας απαγορεύεται και η επίσκεψη της Χαλκιδικής, που ΣΑΝ αυτή δεν έχει.

Στα πλαίσια της μεγάλης εθνικής προσπάθειας, ανασυντάσσονται ομάδες «τεντιμπόιδων» της δεκαετίας του εβδομήντα, που παρά την προχωρημένη πλέον ηλικία τους, θα αναλάβουν το προληπτικό γιαούρτωμα των ευαίσθητων Δανών.

Έχει ληφθεί ειδική μέριμνα για όσους Δανούς δεν μπορέσουμε να προστατεύσουμε και μας καούν. Κούρα με μέλι βασισμένη στην παλιά παροιμία «να σε κάψω Δανέ μου, να σε αλείψω μέλι». Προτεραιότητα θα δοθεί στους Δανούς με το όνομα Jan.

Και θυμηθείτε όχι Δανοί, όχι Νορβηγοί σε θάλασσες και σε ακτές.
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου