Σάββατο, 18 Φεβρουαρίου 2017

Νικήσατε

Συναντάω κάθε μέρα ελεύθερους επαγγελματίες, που μόνο ελεύθεροι δεν νιώθουν πλέον. Σύντομα δε θα είναι και επαγγελματίες.

Συναντάω επιχειρηματίες, που φοβούνται να επιχειρήσουν.

Βλέπω ανθρώπους που νιώθουν νικημένοι, από έναν, όπως αποδεικνύεται, ισχυρότερο εχθρό, την κυβέρνηση της πατρίδας τους.

«Θα την κλείσω την εταιρεία» μου έλεγε πριν από μερικές μέρες ένα πελάτης. «Σκέφτομαι να πάω στην Βουλγαρία ή την Κύπρο. Δεν έχει νόημα πια.»

Η κάμερα κάνει zoom out και βλέπεις τη μεγάλη εικόνα. Μια κυβέρνηση, που φαίνεται να είναι εντελώς ανοργάνωτη, αλλά μάλλον την παρεξηγήσαμε. Είναι πλέον σαφές ότι έχει ένα πολύ συγκεκριμένο σχέδιο και το εφαρμόζει απαρέγκλιτα.

Η επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα πρέπει να αφανιστεί. Ο επιχειρηματίας και ο ελεύθερος επαγγελματίας είναι εχθρός που πρέπει να νικηθεί.

Όσοι γλίτωσαν από την άγρια και εκτός λογικής φορολογία, θα νικηθούν με το νέο ασφαλιστικοφορολογικό. Όσοι κατάφεραν να επιβιώσουν στα οκτώ χρόνια της κρίσης πρέπει να παταχθούν.

Αυτή την φορά τα κατάφεραν. Βλέπω ανθρώπινα ράκη τα οποία αδυνατούν να αντιδράσουν στον εφιάλτη του αφανισμού τους τον οποίο ζουν. Άνθρωποι δυνατοί, δημιουργικοί, με όραμα αφήνουν την τελευταία επαγγελματική τους πνοή κάτω από την μπότα του εχθρού.

Κυρίες και κύριοι της κυβέρνησης, συγχαρητήρια. Τα καταφέρατε. Εξοντώσατε ή εξοστρακίσατε την δημιουργική ραχοκοκαλιά της χώρας. Μπορείτε πλέον, δεν ξέρω για πόσο βέβαια, να ζήσετε το όνειρο σας για μια χώρα δημοσίων υπαλλήλων, πλήρως εξαρτημένων από την εξουσία του κόμματος. Ο μεγάλος ηγέτης θα μπορεί, για λίγο ακόμα, να κάνει «το κομμάτι του», ελεώντας τα θύματα της επιδοματικής πολιτικής του. Η κομματική νομενκλατούρα θα νέμεται τα αγαθά της εξουσίας.

Νικήσατε και χάσαμε. Τόσο απλά.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου