Παρασκευή, 20 Ιανουαρίου 2017

Νέος πρόεδρος στις ΗΠΑ

OK κατάλαβα. Ο Ομπάμα ήταν υπέροχος. Η Ελλάδα ωφελήθηκε τα μέγιστα από την προεδρία του και τώρα μας έχει πιάσει πόνος που φεύγει. Και να οι 10 στιγμές του προέδρου. Και να ο πρόεδρος να παίζει με παιδάκια, σκυλάκια και γατάκια. Και να τα αντίο πρόεδρε και τα βαλσάκια με την Μισέλ.

Μήπως δίνεις πολύ σημασία στο περιτύλιγμα και στην αναμφισβήτητη επικοινωνιακή δεινότητα αυτού του ανθρώπου; Ως Έλληνας άλλωστε, έχει πικρή εμπειρία από τα επικοινωνιακά αστέρια.

Υποθέτω, βέβαια, ότι αν είναι να κάνει, αυτά που συνήθως κάνει ένας Αμερικανός πρόεδρος, κυρίως στις αδύναμες χώρες, ίσως είναι καλύτερα να τα σερβίρει όμορφα…  

Κάποιοι λένε ότι ο Τραμπ είναι ένας επικίνδυνος παλιάτσος και η ανάδειξη του στην προεδρία δεν προμηνύει κάτι καλό. Η αλήθεια είναι ότι όσα είπε κατά την διεκδίκηση της προεδρίας και για τα οποία ψηφίστηκε από τους Αμερικανούς, κάπου εκεί σε οδηγούν. Φυσικά θα πρέπει να περιμένουμε να δούμε ποια από αυτά και πώς θα τα εφαρμόσει. Όχι ότι έχουμε και άλλη επιλογή, βέβαια…

Υπάρχουν όμως και αυτοί που μισούν την Γερμανία και τις πολιτικές της και χαίρονται που επιτέλους βρέθηκε κάποιος να της «την πει». Κάπως σα να λέμε θα φέρω τον αδελφό μου τον πυροσβέστη που είναι δυνατός και θα σε δείρει. Ενδιαφέρουσα προσέγγιση, μόνο που τον αδελφό τον πυρσβέστη δεν θα τον φέρεις εσύ, θα έλθει, αν έλθει, αυτός όταν και άμα τον συμφέρει.

Το σίγουρο είναι ότι στις ΗΠΑ εξελέγει ένας διαφορετικός πρόεδρος και αυτό συνέβει σε μια πολύ ταραγμένη εποχή για την πατρίδα μας αλλά και τον κόσμο όλο. Για να δούμε τι θα δούμε.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου