Τετάρτη, 18 Ιανουαρίου 2017

Αυτές τις μέρες

Θα σου τα πω στα γρήγορα γιατί έχουμε και δουλειές.

Σήμερα γιορτάζει ο Θανάσης. Ο Θανάσης είναι ένα άτομο μυστηριώδες. Κάποιοι τον ψάχνουν με το ερώτημα «πού είσαι Θανάση;», ενώ εκείνος κάνει τον ανήξερο ρωτώντας «ποιος Θανάσης;».

Ο Θανάσης λέγεται και Σάκης. Μόνο που όταν προφέρεται Saaaakiiiissss δεν είναι Θανάσης αλλά Αναστάσης και έτσι δεν γιορτάζει σήμερα. Μυστήρια πράγματα, σε λέω.

Στην Ελλάδα μας πήρε μερικά χρόνια αλλά αρχίσαμε να δίνουμε ονόματα στα καιρικά φαινόμενα. Μετά την Αριάδνη, ήλθε ο Βίκτωρας. Ο δεύτερος, ως κακοκαιρία, μας βγήκε λίγο γιαλαντζί και έτσι μπορείς να το πεις και Βικτώρια, που πιο κοντά στα γούστα μου αν μάλιστα τα συνδυάσεις με μυστικά και … αγγελάκια.

Αν είσαι κυβέρνηση και τα έχεις σκατώσει σε όλους τους τομείς προσπαθείς να ελέγξεις την τηλεόραση για να μπορείς να ελέγχεις το πώς θα βγαίνουν τα χαμπέρια σου παραέξω. Δεν τα καταφέρνεις και γίνεσαι ρόμπα. Δεν το βάζεις κάτω και προσπαθείς να θέσεις υπό τον έλεγχο σου δύο ιστορικές εφημερίδες, που μόνο αγίες δεν τις λες, αλλά σίγουρα ανήκουν στο quality press, που λένε και στην Πελοπόννησο. Όλα αυτά τα κάνεις με έναν τρόπο που δείχνει ότι πιστεύεις πως μπορείς να κάνεις ότι θέλεις, χωρίς συνέπειες. Ενδιαφέρον να δούμε αν έχεις δίκιο.

Στη Θεσσαλονίκη χιόνισε μια μέρα και από τότε μετράμε σπασμένους σωλήνες, σπασμένα υδρόμετρα, σπασμένα νεύρα και μπόλικες γραφικές δηλώσεις, γραφικών, δυστυχώς πλέον, τοπικών παραγόντων.

Μαζεύω μαζεύω και στο τέλος θα εκραγώ. Δεν μπορώ να αντέξω την διαχρονική αλαζονεία των πολιτικών που κομπάζουν θεωρώντας ως δεδομένη την εμπιστοσύνη που τους έχει δείξει ο λαός. «Είμαστε πλειοψηφία και είσαστε μειοψηφία». «Ο λαός σας έθεσε στο περιθώριο» και ύφος … άσε καλύτερα. Σε λίγο θα ζητήσουν να βγάλουν τα ποσοστά τους να τα μετρήσουν ποιος το έχει μεγαλύτερο. Για να τελειώνουμε με αυτό «μικρέ καίσαρα». Την ψήφο μας στην δώσαμε μια δεδομένη στιγμή αλλά εσύ δεν πρέπει να την θεωρείς δεδομένη για πάντα. Όταν θα έλθει η ώρα να το καταλάβεις θα είναι αργά.


Επιστρέφουμε στην τίμια εργασία μας…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου