Τρίτη, 10 Ιανουαρίου 2017

Ευθαρσώς και Επωνύμως

Ζω στην δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ελλάδας. Συμπρωτεύουσα, Συν βασιλεύουσα, Συν μην πω τι στα μούτρα μας.

Δήμαρχε περιμένουμε εδώ και μια βδομάδα το χιόνι. Με το που έρχεται, μετά από δύο ώρες χιονόπτωσης, ακόμα και οι πιο κεντρικοί δρόμοι της πόλης καθίστανται αδιάβατοι.

Εσένα σε ακούω να δηλώνεις στο ραδιόφωνο ότι είχες προετοιμαστεί αλλά πάγωσε το αλάτι στις αλατιέρες και οι βάνες των φορτηγών δεν γυρίζουν και αυτές.

Επίσης νομίζω ότι η γάτα έφαγε την έκθεση που έγραψες και είχατε κόσμο στο σπίτι και δεν μπόρεσες να διαβάσεις.

Θλιβερές δικαιολογίες. Προφανώς μόνο το αλάτι του Δήμου Θεσσαλονίκης παγώνει. Πέρασα από τους δρόμους του δήμου Πυλαίας και ήταν μια χαρά … αλατισμένοι και ο κόσμος οδηγούσε εύκολα και με ασφάλεια. Ρώτα τους πώς το κάνανε. Ίσως την άλλη φορά να τα καταφέρετε.

Αν κάποιοι παίρνουν κάτω από τη βάση, ακόμα και όταν το … διαγώνισμα είναι προειδοποιημένο, υπάρχει πρόβλημα.

Τρέξτε να δείτε τι θα κάνετε, έστω και κατόπιν εορτής. Βγείτε να ζητήσετε συγνώμη από τον λαό μιας πόλης που σας εμπιστεύτηκε και τον απογοητεύσατε. Όταν τελειώσει το πάρτι ψάξτε να βρείτε τι και ποιος έφταιξε. Στο υπόλοιπο της θητείας σας, διαχειριστείτε την εντολή που έχετε λάβει, με περισσότερη σεμνότητα και χωρίς μαγκιές της μορφής «θα είμαι δήμαρχος μέχρι τα εκατό».

Άντε τώρα όλοι έξω να βοηθήσετε τον κόσμο που ταλαιπωρείτε και κινδυνεύει επειδή δεν κάνατε την δουλειά σας.   Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου