Σάββατο, 5 Νοεμβρίου 2016

Ανασχηματισμός στην Disneyland

Φυσικά και ο χθεσινός ανασχηματισμός έκανε κάποιους Έλληνες ευτυχισμένους.

Πρώτους από όλους κάτι ξεχασμένους που δεν είχαν στο ήλιο μοίρα και ξαφνικά είδαν τον απαυτό τους να κάθεται σε υπουργική καρέκλα.

Ανθρώπους που δηλώνουν έτοιμοι να γλύψουν εκεί που έφτυναν μέχρι προσφάτως. Έτοιμοι να κάνουν γραργάρα τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα που έφεραν στην εξουσία αυτό το λαϊκίστικό μόρφωμα που κυβερνάει σήμερα την χώρα. 

Μαζί με αυτούς ένας στρατός από εν αναμονή «Καρανίκες», «Σύμβούλους» που θα δουν να λιγδώνεται για λίγο καιρό το εντεράκι τους, καθώς θα αρχίσουν να σιτίζονται στο Πρυτανείο από τον κρατικό κορβανά.

Όλοι μαζί θα κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους για να κρατηθούν γαντζωμένοι στην εξουσία για όσο χρόνο γίνεται περισσότερο. Απρόσμενο σύμμαχο έχουν βρει σε μια αντιπολίτευση η οποία μοιάζει αδύναμη και χωρίς προσανατολισμό.

Γραφικά πλέον τα «παπαγαλάκια» των κοινωνικών δικτύων που εκστασιάζονται ομαδικά και με τον ίδιο τρόπο, με τα ίδια πρόσωπα και τις ίδιες πολιτικές, έτοιμα να κατασπαράξουν όποιον έχει αντίθετη άποψη. Αν δεν ήταν τόσο αποκρουστικά και θλιβερά θα προκαλούσαν γέλιο. Αν έχεις δύο τέτοιους «φίλους» μπαίνεις στον πειρασμό του καθηγητή που μονογράφει την κόλλα των μαθητών που αντέγραψαν παρουσιάζοντας δύο πανομοιότυπα γραπτά. 

Η νέα κυβέρνηση έφερε αρκετό γέλιο στους Έλληνες, όπως είχε φέρει και η τελευταία κυβέρνηση Σαμαρά. Το τι ακολούθησε γνωστό. Κάποιες επιλογές, κατά την γνώμη μου, έχουν και την σφραγίδα του φόβου του κυρίου Τσίπρα που κοιτάει συνεχώς πίσω του για να δει ποιος θα του την φέρει. Κανένα ενδιαφέρον για την χώρα και για τους ρόλους τους οποίους τους έχει αναθέσει. Οι επιλογές αυτές έχουν ως μόνο σκοπό να «κάψουν» και να εκθέσουν τα άτομα αυτά, έτσι ώστε να φέρουν την σφραγίδα του συνενόχου για την επόμενη μέρα που θα είναι εξαιρετικά σκληρή για ένα κόμμα που η αποχώρηση του από την εξουσία θα σημάνει και την απώλεια των ευκαιριακών «φίλων» του.

Κατά τα λοιπά έχουμε τον θάνατο Βγενόπουλου και την δυστυχώς, συνήθη τακτική κάποιων να «φτύνουν στους τάφους» αυτών που όσο ήταν ζωντανοί και δυνατοί, έγλυφαν, έτρεμαν ή φθονούσαν.

Ένα διαζύγιο τηλεπαρουσιαστών γίνεται αντικείμενο πρωτοσέλιδων, με τους ίδιους να κρεμάνε την οικογενειακή ζωή τους στο μανταλάκι του κίτρινου ταμπλόιντ.

Μόνη παρηγοριά (;) η εκλογική αναμέτρηση στις ΗΠΑ, που μας δείχνει ότι υπάρχουν και χειρότερα, που θα τα δεις αργότερα…

Πάνε μια βόλτα. Ο καιρός «κρατάει» ακόμα και ας είναι πια Νοέμβριος. Δες, το υπέροχο φεγγάρι και χαμογέλα. Τα Χριστούγεννα αργούν ακόμα, όσο και αν κάποιοι προσπαθούν να σε πείσουν για το αντίθετο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου