Σάββατο, 19 Νοεμβρίου 2016

Η εβδομάδα που μας πέρασε. Έκθεση του μικρού Παναγιωτάκη

Η δασκάλα είπε στα παιδιά να γράψουν μια έκθεση με θέμα «Η εβδομάδα που μας πέρασε». Να τι έγραψε ο μικρός Παναγιωτάκης ετών 5+1:

Την εβδομάδα που μας πέρασε ήλθε στην πατρίδα μας ένας κύριος Ομπάμας, ψηλός, σοβαρός και μαύρος που είναι πρόεδρος στην Αμερική. Στην Ελλάδα δεν είναι όπως στην Αμερική και έτσι οι πρόεδροι δεν είναι ούτε ψηλοί, ούτε σοβαροί, ούτε μαύροι… Σε λίγο καιρό όμως ούτε στην Αμερική οι πρόεδροι θα είναι ψηλοί, σοβαροί και μαύροι και ίσως και η Αμερική να γίνει όπως η Ελλάδα.

Τώρα που τελειώνει την δουλειά του εκεί, ο κύριος Ομπάμας, ήλθε ταξίδι στην Ελλάδα και κάποια άλλα μέρη. Εμείς εδώ θέλαμε να τον υποδεχτούμε καλά, γιατί οι Έλληνες είναι φιλόξενος λαός και έχουν και τον Ξένιο Δία, αλλά δεν μπορούσαμε γιατί τα χαλιά μας τα κόκκινα μπαίνανε στραβά και ήταν κοντά και δεν φτάνανε. Αλλά τελευταία στιγμή κάτι κουνήσαμε και έτσι ο κύριος Ομπάμας περπάτησε επάνω σε ένα στραβό χαλί και δεν λέρωσε τα παπούτσια του.

Ύστερα τον πήγαν για φαγητό γιατί ήλθε από μακριά και πεινούσε. Είχαν ψάρι που εμένα δεν μου αρέσει και έτσι δεν ζήλεψα. Όλοι φόρεσαν τα καλά τους εκτός από τον κύριο πρωθυπουργό και κάτι υπουργούς, που δεν είχαν. Ο κύριος πρωθυπουργός άκουγε τον κύριο Ομπάμα και κόντευε να κοιμηθεί. Ο θείος μου λέει ότι βαριόταν γιατί δεν ξέρει Εγγλέζικα και δεν καταλάβαινε Χριστό και να ξεστραβωθώ να ανοίξω κανένα βιβλίο να μάθω εγώ τα Εγγλέζικα για να μην γίνω σαν αυτόνανε. Αλλά δεν είχε δίκιο γιατί μετά μίλησε και ο κύριος πρωθυπουργός και μίλησε Ελληνικά σαν τους ξένους και όλοι πολύ γελάσαμε αν και ο θείος μου πάλι έλεγε ότι μάλλον θα έπρεπε να κλαίμε. Έχω την εντύπωση ότι ο θείος μου δεν τον πολυχωνεύει το κύριο πρωθυπουργό.

Την άλλη μέρα ο κύριος Ομπάμας πήγε στην Ακρόπολη και έκανε βόλτα μόνος του αυτός μόνο με μια κυρία που του εξηγούσε τι έβλεπε, γιατί δεν ήξερε αυτός. Έβγαλε και ένα βίντεο ασπρόμαυρο, να περπατάει μόνος του στην Ακρόπολη, που μου θύμισε αυτό της Αμαλίας στο Παρά Πέντε που έκανε βίντεο κλιπ φιλί, φιλί με σκοτώνεις. Άρεσε πολύ σε όλους και είπαν να το έχουμε να το παίζουμε για να το βλέπει ο κόσμος όλος τι καλοί που είμαστε και όχι όπως λέει ο κύριος Σόιμπλες κακοί, ψυχροί και ανάποδοι.

Μετά πήγε και έβγαλε έναν λόγο που έλεγε και κάτι Ελληνικά και όλοι του λέγανε ζήτω και μπράβο γιατί την τελευταία φορά που ακούσαμε κάποιον επίσημο ξένο να μιλάει Ελληνικά ήταν ένας κύριος πριν μερικά χρόνια που μας είχε πει «kalo kouragio».  

Μετά ο κύριος Ομπάμας έφυγε και πήγε στην Γερμανία, όπως είχε πάει και ο γιός της θείας μου της Ελένης και η κόρη της γειτόνισσάς μας την κυρίας Ελπινίκης από τον δεύτερο. Όλοι αυτοί έχουν πάει εκεί γιατί δεν βρίσκανε δουλειά εδώ και ήθελαν να τρώνε και έτσι πήγαν εκεί που έχουν δουλειές. Φαίνεται ότι και ο κύριος Ομπάμας τώρα που τον διώχνουν από πρόεδρο στην Αμερική θα πάει εκεί να δουλέψει.

Όταν μείναμε μόνοι μας αρχίσαμε πάλι τα ίδια. Κλείσαμε τους δρόμους και τα καταστήματα για τιμήσουμε την επέτειο του Πολυτεχνείου. Δεν κάναμε και μάθημα στο σχολείο και κάτι παιδιά από την έκτη τραγούδησαν «πάλης ξεκίνημα νέοι αγώνες» κα έπαιξαν αρμόνιο. Το βράδυ είδαμε ότι κάτι κύριοι που κρύωναν και φορούσαν κασκόλ και κουκούλες στο κεφάλι, έβαλαν φωτιές για να ζεσταθούν. Στην Θεσσαλονίκη έριξαν και πυροτεχνήματα γιατί στις γιορτές έτσι πρέπει να κάνουμε, να ρίχνουμε πυροτεχνήματα.

Έτσι πέρασε η εβδομάδα και ήλθε το Σαββατοκύριακο που μου αρέσει πολύ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου