Δευτέρα, 14 Νοεμβρίου 2016

Η πανσέληνος η πιο λαμπερή!

Ο χοντρούλης άγιος, με τα άσπρα μαλλιά και τα πλούσια μούσια, έτρεχε και δεν προλάβαινε. Μέσα στο εργαστήριο, που βρισκόταν πίσω από το σπίτι του, δεν φορούσε την στολή με την οποία είχαν συνηθίσει να τον βλέπουν μικροί και μεγάλοι. Ολόσωμη φόρμα εργασίας με τιράντες και μεγάλες εξωτερικές τσέπες, φορούσε. Είχε κρατήσει μόνο το σκουφί το κόκκινο με την άσπρη φουντίτσα στην άκρη. Του κρατούσε το κεφάλι ζεστό, τώρα που είχε κρυώσει ο καιρός, και άρεσε και στους βοηθούς του.  

Σήμερα είχαν προγραμματίσει την γενική δοκιμή. Την περασμένη εβδομάδα είχαν παραλάβει την φετινή παραγγελία με τα φωτάκια από ένα εργοστάσιο στην Κίνα. Ε ναι, τι να κάνουμε; Και ο άγιος από εκεί ψωνίζει. Δεν ήταν μυστικό πια. Φέτος ήταν η πρώτη φορά που όλα τα φωτάκια θα ήταν νέας τεχνολογίας, led που είχαν μικρή κατανάλωση και μεγάλη φωτεινότητα. Το ελφ ηλεκτρολόγος, του είχε πει ότι μπορούσε να τα βάλει όλα μαζί στην πρίζα για να τα δοκιμάσει. Μια φορά που το είχαν κάνει στο παρελθόν, είχαν πέσει οι ασφάλειες και το εργαστήριο έμεινε στο σκοτάδι για τρεις μέρες μέχρι να επισκευάσουν την βλάβη.

Κόντευαν να τελειώσουν. Τα ελφ είχαν ανοίξει όλες τι συσκευασίες και είχαν απλώσει τα φωτάκια στο πάτωμα του κήπου. Η νύχτα ήταν γλυκιά. Ο καιρός «κρατούσε» ακόμα και η δοκιμή θα γινόταν έξω από το εργαστήριο. Συνέδεαν και συνέδεαν και τελειωμό δεν είχαν. Όταν φάνηκε ότι είχαν ολοκληρώσει το έργο τους, ο επικεφαλής  πάτησε μια κόρνα. Τα υπόλοιπα ελφ σταμάτησαν ότι έκαναν και άρχισαν να μαζεύονται από κάθε γωνιά του εργαστηρίου. Ήλθε και ο άγιος με την γυναίκα του. Είχε βάλει και την μεγάλη κόκκινη στολή για την περίσταση και καμάρωνε με τα χρυσά γυαλάκια του που σχεδόν χανόταν δίπλα στα τροφαντά κόκκινα μαγουλάκια του. Το ζευγάρι κάθισε δίπλα - δίπλα στις κουνιστές  καρέκλες. Ο άγιος χαμογέλασε πονηρά καθώς είδε ότι του είχαν βάλει ένα ποτήρι με ζεστό γάλα και ένα κουραμπιέ, δίπλα. Πήρε το καμπανάκι του, και έδωσε το σήμα για την έναρξη της δοκιμής. Το ελφ ηλεκτρολόγος ανέβασε τον γενικό και αυτό που αντίκρισαν οι παρευρισκόμενοι δεν είχε προηγούμενο. Φως τόσο έντονο που τους τύφλωσε και έκανε τα μάτια τους να πονέσουν. Ένα δυνατό ΑΑΑΑΑ θαυμασμού και έκπληξης ακούστηκε από όλα τα στόματα!


Κάτω στην γη, οι άνθρωποι καθόταν και θαύμαζαν την πιο λαμπερή πανσέληνο τον τελευταίων ογδόντα χρόνων, κατά πώς λέγανε! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου