Παρασκευή, 7 Οκτωβρίου 2016

Σάββατο πρωί

Είναι αυτά τα Σάββατα που έξω ο καιρός λίγο σε φοβερίζει και κάθεσαι στην πολυθρόνα σου, με τον υπολογιστή αγκαλιάς στα πόδια σου, και σκέφτεσαι τις μέρες που πέρασαν.

Σκέφτεσαι την γιορτούλα που έκανε ο πρωθυπουργός για να κεράσει όλους αυτούς που τον κρατάνε πρωθυπουργό, ψηφίζοντας τα πάντα σε αρραγές μέτωπο, χωρίς ούτε ένα όχι. Μένουν μόνο κάτι θλιβερές θεατρικές κορώνες κλαψιάρηδων που συνοψίζονται στο γνωστό «εγώ πονάω αλλά ένεκα η καρέκλα καλέ κυρία θα ψηφίσω ότι μου πουν». Στην εκδήλωση που ξεχείλιζε από το καλό γούστο των καλεσμένων προσφέρθηκαν ρακόμελα να πιούν εις υγείαν των κορόιδων. Ήδη αισθάνομαι καλύτερα, ευχαριστώ πολύ!

Αυτή την εβδομάδα ο πρωθυπουργός ήταν σε μεγάλα κέφια και κάθε μέρα και κάποιον καλούσε και τον κερνούσε. Ένα καλό κέρασμα δέχτηκαν και οι στυλοβάτες της ηθικής της κοινωνίας, λειτουργοί της δικαιοσύνης. Κάποιοι κακοπροαίρετοι λένε ότι ο πρωθυπουργός προσπάθησε να εκμεταλλευτεί τους καλούς τρόπους αυτών των ανθρώπων που τους επιβάλουν όταν τρώνε να μην μιλάνε, αλλά εγώ αυτά δεν τα πιστεύω.

Η σύντροφος του πρωθυπουργού θα διδάσκει τη νέα χρονιά στο πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Δεν γνωρίζω αν είναι η πλέον κατάλληλη για να αναλάβει αυτό το έργο. Μπορεί και να είναι. Είτε της αρέσει είτε όχι, η ιδιότητα, της συντρόφου του πρωθυπουργού, υπερισχύει αυτής του επιστήμονα όταν πρόκειται να καταλάβει δημόσια θέση. Κατά συνέπεια κακώς την ζήτησε και κάκιστα την ανέλαβε. Σε όσους σπεύσουν να μου επισημάνουν ότι τα ίδια έκαναν και κάποιοι από του προηγούμενους, θα θυμίσω πού έστειλε ο λαός τους προηγούμενους που έκαναν τα ίδια.

Κάθε μέρα που περνάει η προοπτική του να πάρουμε σύνταξη μειώνεται δραστικά. Στο μυαλό των κυβερνώντων παλεύουν δύο σενάρια. Το πρώτο προβλέπει την πλήρη εξαφάνιση της σύνταξης ενώ το δεύτερο την εξάλειψη των συνταξιούχων. Μεγαλώνω και πλέον δεν είμαι σίγουρος ποιο από τα δύο προτιμώ. Ευτυχώς δεν υπάρχει περίπτωση να ερωτηθώ και έτσι δεν θα έλθω στην δύσκολη θέση, να μην ξέρω τι να απαντήσω.

Στα διεθνή νέα της σόου μπιζ, η Αντελίνα και ο Μπραντ συνεχίζουν να χωρίζουν σε δέκα άτοκες δόσεις και πρώτη δόση μετά τα Χριστούγεννα. Στα εγχώρια ασχολούμαστε με κάποιον Καρανίκα και τα υγρά όνειρα του στα social media.

Ο τυφώνας «Μάθιου» σαρώνει την Αμερική, άνθρωποι χάνουν την ζωή τους, περιουσίες καταστρέφονται. Στην Ελλάδα έχουμε μια τοπική εκδοχή του με πιθανό όνομα «Μαθιός» που καταφέρνει και υπάρχει μόνο για να γεμίζει τα τρομολαγνεικά δελτία ειδήσεων και να θυμίζει με κάθε ευκαιρία ότι «εδώ είναι Βαλκάνια δεν είναι παίξε γέλασε».  

Έλα Σάββατο σήμερα. Ώρα να πάμε στη Λαϊκή. Αν αργήσουμε θα ψωνίσουν άλλοι τα καλά. Καλημέρα και καλό Σαββατοκύριακο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου