Τετάρτη, 5 Οκτωβρίου 2016

Τα έμαθες τα νέα;

Ο πρωθυπουργός Αλέξης συναντήθηκε με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, «διαπραγματεύτηκε» και τον αποχαιρέτησε με την ουρά στα σκέλια. Όπως λέει και το ανέκδοτο «άμα δεν ξέρεις να πετάς τι τις θέλεις τις μαγκιές».

Ο Φίλης, από την άλλη μεριά, όλο κάτι ανακατεύει. Βγάζει τα θρησκευτικά και τα ξαναβάζει. Βγάζει τον Μεγαλέξανδρο και βάζει αλλαγή τον Λένιν, λες και είναι δεξί εξτρέμ (ή όπως τα λένε στο ποδόσφαιρο από το οποίο δεν σκαμπάζω)  και με αυτό νομίζει ότι θα πάρει το παιχνίδι. Η παιδεία έχει ανάγκη από αλλαγές, με ανοιχτό μυαλό και βλέμμα προς το μέλλον. Για τον λόγο αυτό χρειάζονται άνθρωποι με ανοιχτό μυαλό που βλέπουν μπροστά. Λυπάμαι αλλά ο Φίλης δεν ταιριάζει με το προφίλ αυτό.

Θυμάστε που στο «Ξύλο που βγήκε από τον παράδεισο» ο Παπαμιχαήλ-Φλωράς έριξε ένα χαστούκι, τον επαίνεσε ο «κύριος Θεμιστοκλής, βεβαίως βεβαίως» και από εκείνη την ώρα τα χαστούκια έπεφταν βροχή; Αυτό έγινε και εδώ. Η αριστερή κυβέρνηση άρχισε να δέρνει και να ψεκάζει και σταματημό δεν έχει. Σεφτέ, μέσα στην εβδομάδα, έκαναν οι συνταξιούχοι, σειρά πήραν οι πλειστηριαζόμενοι και έπεται συνέχεια. Το μακρύ χέρι της εξουσίας είναι τα ΜΑΤ και είναι ιδιαίτερα χρήσιμα σε όσους κυβερνούν ιδίως όταν η κοινωνία αποσύρει το χέρι που τους είχε δώσει και τους αποχαιρετά με το μεσαίο δάχτυλο υψωμένο.

Στα άλλα νέα, μιας διεθνούς «τηλεπερσόνας», όλο καμπύλες και καμάρες, της κλέψανε τα χρυσαφικά και εκείνη κατάφερε να το κάνει και αυτό ριάλιτι. Μάθαμε ότι η Αντζελίνα έριχνε παντόφλα στο Μπραντ και εκείνος γούσταρε και ήθελε και άλλο. Εκείνος τα έχει βάψει μαύρα, τώρα που χωρίζουνε, και σπεύδει στου Μπακάκου να της πάρει τσόκαρα μπας και την καλοπιάσει. Λένε ότι η ξύλινη η σόλα πονάει Μπραντ, να το ξέρεις… Στην Ελλάδα η Χαρούλα που έγινε Χάρις, αποτάσσει το γάντι της καθαρίστριας και βουτάει μαζί με τα άλλα ποντίκια στην θάλασσα τώρα που το πλοίο της ΠΦΑ βυθίζεται και το προϊόν δεν πουλάει πλέον. Τηλεοπτικά κανάλια, που δεν πήραν άδεια με τον νόμο αναδιανομής της διαπλοκής, σφυρίζουν αδιάφορα και παρουσιάζουν φιλόδοξα προγράμματα. Ή κάτι ξέρουν, που δεν ξέρουμε εμείς, ή καλό θα είναι να μεταφέρουν την αντίσταση τους στην έρημο και να σκάψουν έναν ωραίο λάκκο να χώσουν το κεφάλι μέσα. Είναι ζεστά εκεί και έρχεται χειμώνας.

Περιμένουμε και ένα φαινόμενο, μετεωρολογικό, που το λένε Rex Blocking. Όπως γίνεται συνήθως με τα εντυπωσιακά καιρικά φαινόμενα, όποτε τα περιμένουμε, δεν έρχονται. Περνάμε όμορφα τον χρόνο μας με αναλύσεις για το τι είναι ακριβώς αυτό το φαινόμενο αλλά τελικά ο καιρός δεν αλλάζει.  Πριν αρχίσεις να πανικοβάλλεσαι, άνοιξε το παράθυρο του σπιτιού σου και κοίτα έξω αντί να ανοίγεις τα windows των υπολογιστών και να χαζεύεις τα τηλεοπτικά παράθυρα.

Ο ΠτΔ, on tour σε όλη την Ελλάδα, ετοιμάζεται να τιμήσει πλέον τους νεκρούς των Περσικών και του Πελοποννησιακού πολέμου, αφού οι πρόσφατοι όπου να είναι του τελειώνουν. Να δω ποιος θα καταλαβαίνει, σε ποιους αναφέρεται, τώρα που ο Φίλης θέλει να πετσοκόψει την ιστορία που διδάσκονται οι μαθητές στο σχολείο.

Αυτές τις μέρες ξεκινούν τα μαθήματα των παιδιών μεταναστών. Παιδιών που βρέθηκαν μετανάστες σε μια χώρα που δεν ήθελαν να πάνε και η οποία δεν μπορεί ούτε να τους συντηρήσει ούτε βέβαια να τους μορφώσει. Αθώα θύματα ακατανόητων παιχνιδιών των μεγάλων, καταλήγουν σκουπίδια κριμένα κάτω από πατάκια ανθρωπιάς.

Καλημέρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου