Σάββατο, 29 Οκτωβρίου 2016

Με δουλεύεις;

Καλύτερα να μην διαβάσεις αυτό το κείμενο Κυριακάτικα.

Με δουλεύεις; Με κογιονάρεις; Με τρολλάρεις;

Σε έβλαψε ο Πολύδωρας; Πέρα από την πλάκα που κάνουμε στα ηλεκτρονικά καφενεία. Τι ακριβώς σε πείραξε, καλέ μου δεξιέ, που δεν σε πείραζε όταν τον ψήφιζες για βουλευτή και υπουργό. Όταν τον έβαζες να «εκτίει ποινή» και να αντιμάχεται τον «στρατηγό άνεμο»; Και εσένα, εμβρόντητε αριστερέ μου, δεν σε πειράζει ας πούμε που έχεις για συνεταιράκι στην κυβέρνηση τον σύντροφο σου τον κυρ Πάνο με τα χίλια πρόσωπα, και σε βλάπτει ο Βύρωνας;

Τις ωραία που παίζουμε το παιχνίδι. Δηλαδή αυτοί παίζουν, κερνάνε, πίνουνε, τρώνε και εμείς χτυπάμε παλαμάκια. Μας έπιασε ο πόνος για τις τηλεοπτικές άδειες. Για το αν θα αποφασίζει ο Παππάς ή ο Πολύδωρας. Για το αν θα μας ενημερώνει ο Μαρινάκης και Ιβάν ή ο Μπόμπολας και ο Βαρδινογιάννης. Στην εποχή του ίντερνετ, εμείς συζητάμε ακόμα ζητήματα της δεκαετίας του ογδόντα.

Ύμνοι για την δικαιοσύνη και την ανεξαρτησία της, αν σου αρέσει η απόφαση του ΣτΕ. Ύβρεις για την πουλημένη και καθοδηγούμενη δικαιοσύνη αν δεν σου αρέσει. Κάθε πολίτης και ένας συνταγματολόγος. Εσύ, όμως, εσύ προσωπικά, τι έχεις αποκομίσει από την επαφή σου με την νομικό σύστημα; Πόσες φορές χρειάστηκε να πας στο δικαστήριο να καταθέσεις για τότε που μπήκαν οι διαρρήκτες στο σπίτι και στου το έκαναν καλοκαιρινό. Αναβολές επί αναβολών. Πόσα χρόνια κρατάει η δίκη; Πότε ορίστηκε η δικάσιμος για τον απατεώνα που σου έφαγε τα λεφτά και τον κυνηγάς στα δικαστήρια; Πότε κάψανε τους ανθρώπους στην Marfin και πότε γίνεται η δίκη; Έξω ο φονιάς και ο έμπορος των ναρκωτικών, μέσα αυτός που χρωστάει στο δημόσιο ή το ΙΚΑ.

Σε πείραξε ο Πολύδωρας που θέλουν να τον βάλουν στο ΕΣΡ και ας μην είσαι και τόσο σίγουρος για το τι κάνει το ΕΣΡ. Δεν σε πείραξε ότι εσύ έβαλες πρωθυπουργό τον Τσίπρα και σύμβουλο του τον Καρανίκα και μάλιστα όχι μια, αλλά δύο φορές παρά το γεγονός ότι είχες καταλάβει με ποιους είχες να κάνεις. Κλαις για την κομμένη σύνταξη, την χαμένη δουλειά, τον εξευτελισμό της χώρας, την απώλεια της ελπίδας.  Κλαις με βουβό κλάμα, με αναφιλητά αλλά δεν φωνάζεις. Φωνάζεις για το ΣτΕ, το ΕΣΡ και τον Πολύδωρα. Είσαι ένα τρένο που ταξιδεύει, χωρίς φρένα, με ιλιγγιώδη ταχύτητα μέσα σε ένα σκοτεινό τούνελ, επάνω στις ράγες μιας προκαθορισμένης διαδρομής, προς ένα βράχο. Στάσεις δεν κάνεις, μόνο τραβάς την κόρνα και σφυρίζεις όταν σου λένε να το κάνεις.

Σε πείραξε ο Πολύδωρας και δεν σε πείραξε ότι η εναλλακτική σου είναι αυτοί που συνκυβερνούσαν με τον Πολύδωρα. Αυτοί που τον είχαν κάνει υπουργό. Αυτοί που όταν σε λίγο καιρό θα τους καλέσεις να επιστρέψουν και θα τους δώσεις τα κλειδιά της πατρίδας και του σπιτιού σου, θα μοιραστούν υπουργικά κουστούμια με όσους Πολύδωρες έμειναν πιστοί στο κόμμα και στήριξαν το νέο αρχηγό.  Θα τους δεις και πάλι να κορδώνονται με το μάτι αγριεμένο για εξουσία και χρήμα.

Τώρα που έκανες την επανάσταση σου και σε δικαίωσε το ΣτΕ… Τώρα που γέλασες και θύμωσες με την επιλογή Πολύδωρα. Τώρα, άνοιξε το ημερολόγιο και δες  ότι αύριο τελειώνει ο μήνας και πρέπει να πληρώσεις τον φόρο, τον ΕΝΦΙΑ, τις εισφορές για την ασφάλιση, που δεν έχεις, και την σύνταξη που δεν θα πάρεις, τον ΦΠΑ που είναι πια το 24% σε ότι αγοράζεις. Δες εκείνο το μαγαζί στην γωνία που έκλεισε. Δες ποιος είναι ο νέος άνεργος της εβδομάδας. Δες ότι σε κυβερνούν άνθρωποι που η πολιτική τους στόχευση ήταν μόνο η κατάληψη της εξουσίας προς ίδιον όφελος και ο σχεδιασμός στους για το μέλλον εξαντλείται μόνο στην διατήρηση της νομής της, για όσο γίνεται μεγαλύτερο διάστημα, με οποιοδήποτε μέσο, με οποιοδήποτε κόστος για σένα.

Εγώ σου είπα να μην διαβάσεις. Εσύ επέμενες. Καλημέρα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου