Παρασκευή, 21 Οκτωβρίου 2016

Αν είσαι


Αν είσαι Παπάς παλεύεις, με κάθε μέσο, θεμιτό και αθέμιτο να περάσεις τον θλιβερό νόμο για τις τηλεοπτικές άδειες και να προχωρήσεις όρθιος στην συνέχεια και όχι έρποντας όπως κάποιοι λένε ότι σου αξίζει.
Αν είσαι Δεσπότης κάθεσαι και δεν ξανασηκώνεσαι και σε περιφέρουν από εδώ και από εκεί πριν σε βάλουν μέσα στο χώμα και αυτό υποτίθεται ότι αποτελεί τιμή για τον μεταστάντα.
Αν είσαι Κατρούγκαλος κάνεις Κατρουγκαλιές στέλνοντας ραβασάκια προπαγανδιστικά στους συνταξιούχους οι οποίοι κραδαίνουν απειλητικά την μαγκούρα τους. Κάποιους αυτό τους μυρίζει εκλογές, εμένα σαπίλα.
Αν είσαι Αμερικάνος ψηφίζεις δαγκωτό Χίλαρη και κοινοποιείς την ψήφο σου στην Μαντόνα παρακαλώντας για τις ενέργειες της, όπως λένε και στα έγγραφα των δημοσίων υπηρεσιών.

Αν είσαι ο Τσίπρας πας μια βόλτα στις Βρυξέλλες και γλύφεις εκεί που έφτυνες, για να διαπιστώσεις ότι εκεί οι άλλοι ουρούν.

Αν είσαι ο Άδωνης τρίβεις τα χέρια σου και δεν μπορείς να περιμένεις το γλέντι για την ημέρα επανέναρξης καταβολής του πεντάευρου στα νοσοκομεία, που είχε καταργήσει η κυβέρνηση του λαού.
Αν είσαι ο Ερντογάν δοκιμάζεις κάθε μέρα νέα όρια στο μέχρι πού σε παίρνει. Οι δοκιμές αυτές αναδίδουν έντονη οσμή μπαρουτιού.
Αν είσαι δικαστής πρέπει να απαντήσεις αν αυτή που θέλουν όλοι πρέπει να ονομάζεται πολύφερνος νύμφη ή πόρνη.
Αν είσαι ελεύθερος επαγγελματίας ψάχνεις να δεις αν σου φτάνουν για να πληρώσεις την κακοδιαχείριση των πτωχευμένων ταμείων, διαφορετικά κάνεις βαλίτσες και μαθαίνεις Βουλγάρικα.
Αν είσαι ΠΑΟΚτζής νιώθεις ότι επιτέλους ξαναήλθες σε αυτά που ξέρεις.
Αν είσαι πλούσιος. Αν είσαι αφέντης βασιλιάς ταξιδευτής. Όσα και εσύ και εσύ θα ονειρευτείς, όταν θα σβήσουνε τα φώτα της γιορτής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου