Κυριακή, 2 Οκτωβρίου 2016

Κυριακή στην ψυχή

Τι θα έλεγες να περάσεις μια Κυριακή μακριά από την επικαιρότητα. Μακριά από τίτλους και ειδήσεις γραμμένες από οργισμένους ανθρώπους που ουρλιάζουνε, όχι για να ακουστούν αλλά για να βρουν το δίκιο που μάλλον δεν έχουν. Δες τον κόσμο γύρω σου, σα να τον βλέπεις για πρώτη φορά. Χαμογέλασε. Χωρίς να το καταλαβαίνεις μπορεί και να έχεις πολύ καιρό να το κάνεις. Το χαμόγελο κάνει όμορφες ρυτίδες στο πρόσωπο σου.

Πήγαινε μια βόλτα στην παραλία, στο δάσος ή και γύρω από το τετράγωνο. Υπάρχουν πολλά πράγματα για τα οποία δεν χρειάζονται λεφτά. Μερικές φορές η έλλειψη χρημάτων μπορεί να είναι και άλλοθι για όσα δεν κάνεις. Πες καλημέρα στο γείτονα που βλέπεις τόσα χρόνια και που ποτέ δεν ρώτησες τι κάνει και ποιο είναι το όνομα του. Χαμογέλα και πιάσε κουβέντα με την κοπέλα που θα σου σερβίρει τον καφέ. Προσπάθησε να φτιάξεις την ημέρα του παιδιού που μοιράζει τα διαφημιστικά στα φανάρια. Θα μείνεις έκθαμβος από το πόσα πράγματα θα ανακαλύψεις όταν σταματήσεις να κοιτάς και αρχίσεις να βλέπεις!

Πάρε τηλέφωνο τον φίλο σου με τον οποίο έχεις καιρό να μιλήσεις, όχι γιατί δεν ήθελες αλλά γιατί ποτέ δεν έβρισκες τον χρόνο. Κάνε μια μικρή αλλαγή στο φαγητό που θα μαγειρέψεις το μεσημέρι για να δεις αν θα το καταλάβει κάποιος. Κάνε την ζωή πιο παιχνιδιάρικη. Κάθισε γύρω από το τραπέζι με αυτούς που αγαπάς. Το φαγητό και το κρασί να είναι μόνο η αφορμή και έχουν την γεύση που τους δίνει η παρέα.

Άφησε το μυαλό να πάει βόλτα σε πράγματα, τόπους, ανθρώπους που αγαπούσες και αγαπάς και που σπάνια συλλογίζεσαι πιά. Κάνε όνειρα και σχέδια, για ταξίδια σε τόπους που ξέρεις ότι δεν θα αξιωθείς να επισκεφτείς ποτέ.

Άκου ένα πουλί που τραγουδάει έξω από το παράθυρό σου. Περίμενε λίγο… Ένα άλλο θα του απαντήσει. Πάντα του απαντάει. Τι να λένε άραγε;

Βγάλε από τη ζωή σου τοξικούς ανθρώπους και ειδήσεις. Είναι απίστευτο πώς τόσοι άνθρωποι «τρέφονται» αναμσώντας την μιζέρια. Μια εκτίθεσαι άκριτα σε «πληροφορίες» που βρίσκεις εδώ και εκεί. Μην κλαις πριν να γίνει το κακό, έχεις όλο τον καιρό να κλάψεις όταν και άμα αυτό γίνει…

Οι Κυριακές και οι αργίες έχουν φτιαχτεί για να ξεκουράζουν το σώμα, το μυαλό και την ψυχή. Μην τις χαρίζεις σε κανένα. Οι Δευτέρες θα έλθουν και είναι καλοδεχούμενες γιατί χωρίς αυτές, οι Κυριακές δεν θα είχαν αξία.

Καλημέρα.
  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου