Πέμπτη, 27 Οκτωβρίου 2016

Το χρονικό του 40

Κάπως έτσι έγινε. Διαβάζεται με γρήγορο ρυθμό...

Να τέτοια μέρα ή μάλλον νύχτα, ήταν το σαράντα που κάτι Ιταλοί ξύπνησαν τον Έλληνα πρωθυπουργό να του πουν να τους δώσει την Ελλάδα. Εκείνα τα χρόνια οι πρωθυπουργοί κοιμόταν τα βράδια και δεν ήταν όπως σήμερα που έχουν προβλήματα, κρίσεις, μνημόνια και τηλεοπτικές άδεις και δεν τους κολλάει ύπνος. Εκείνοι οι Έλληνες πρωθυπουργοί έλεγαν και κανένα όχι και δεν έκαναν όπως σήμερα που όλο «ναι, ναι» και «yes man» λένε και ας κάνουν τα λιοντάρια, σε αυτούς που τους πιστεύουνε, ενώ είναι κότες. Εκείνος ο πρωθυπουργός είπε όχι δεν θα την πάρετε την Ελλάδα αλλά εκείνοι είπαν όχι θα την πάρουμε και έβαλε ο Ντούτσε την στολή του με όλα τα φτερά (με όλα τα φτερά) και μια νύχτα με φεγγάρι την Ελλάδα πάει να πάει, βρε τον φουκαρά (βρε τον φουκαρά).

Και ανέβηκαν οι Ιταλοί στα βουνά της Αλβανίας για να έλθουν στην Ελλάδα οδικώς, γιατί τότε δεν είχε βάλει ακόμα η Minoan τα καράβια με τις καμπίνες, τις πισίνες και τα καζίνα για να έλθουν από την Ανκόνα. Μπορεί και να χαθήκανε βέβαια γιατί εκείνα τα χρόνια δεν είχε GPS και τέτοια και ο κόσμος χανόταν καμιά φορά, γιατί ποιος θέλει να πάει στην Αλβανία σιγά τον προορισμό. Τους Ιταλούς τους έλεγαν μακαρονάδες, για να τους κοροϊδέψουν, γιατί εμείς τότε δεν είχαμε πιτσαρίες και τρατορίες και τα μακαρόνια δεν τα είχαμε σε εκτίμηση γιατί τα κάνανε η γιαγιάδες μας εύκολο φαγί, με κιμά και όχι καρμπονάρες και ριγκατόνι τέσσερα τυριά και τα βράζανε πολύ τα μακαρόνια και δεν τα κάνανε αλ ντεντε που τα κάνανε οι Ιταλοί και τα ευχαριστιόντουσαν.  Οι δικοί μας οι φαντάροι, έγιναν τσολιάδες και πήγαν να τους πουν να μην περάσουν και ήταν μέσα στα χιόνια και πεινούσαν αλλά φώναζαν «αέρα» και οι άλλοι που δεν καταλάβαιναν Ελληνικά έλεγαν «τι λένε αυτοί» και σκιάζονταν και έφευγαν τρέχοντας.

Κερδίζανε οι ‘Ελληνες και είπαν οι Ιταλοί, εμείς δεν μπορούμε να τα καταφέρουμε γιατί είναι τρελοί αυτοί οι Ρωμαίοι, αλλά αυτό δεν ήταν σωστό γιατί αυτοί ήταν οι Ρωμαίοι και όσο για «τρελές» είχε και εκεί και σε μας κάμποσες, όπως και τώρα έτσι και τότε. Φωνάξανε όμως τους Γερμανούς που από τότε δεν μας χωνεύανε γιατί δεν φορούσαμε κάλτσα με το σανδάλι μας και κρύωναν τα πόδια μας και παθαίναμε κρυοπαγήματα. Αυτοί είχαν για αρχηγό έναν τύπο κοντό με αστείο μουστάκι και μαλλί μες τη λίγδα που δεν μου φαινόταν και πολύ καλά στα μυαλά του. Ήλθαν οι Γερμανοί και ήταν πολλοί και είχαν και τανκς και κανόνια και είπαν και αυτοί αφήστε να περάσουμε να πάρουμε την Ελλάδα. Τότε δεν ήξεραν ότι την Ελλάδα μπορείς να την αγοράσεις και μάλιστα φτηνά και έτσι αναγκάστηκαν να πολεμήσουν. Και τότε γινόταν ένας γάμος στο Πήλιο και έπρεπε ο γαμπρός να πάει φαντάρος αλλά η νύφη είχε χρυσά μαλλιά και έτσι παντρεύτηκαν και εκείνος έγινε ήρωας και εκείνη χήρα. Οι ήρωες πολέμησαν σαν Έλληνες και οι Έλληνες σαν ήρωες αλλά οι Γερμανοί τον βρήκαν τον τρόπο και μας κέρδισαν και πήραν την Ελλάδα και την Αθήνα γιατί Ελλάδα δεν είναι μόνο Αθήνα. Πήγαν και στην Κρήτη και πέσανε με κάτι ομπρέλες από τον ουρανό σαν την Μαίρη Πόπινς και τους περίμεναν και τους πολέμησαν οι Κρητικοί, σιγά μην τους κερνούσαν και ρακί, γιατί τότε ήταν παλικάρια και όχι σαν κάτι τζάμπα μάγκες σημερινούς που τους κάνουν και υπουργούς για να γελάει και να θυμώνει ο κόσμος. Και πολέμησαν οι Κρητικοί και παραλίγο να τους κόψουν το κο… τους Γερμανούς αλλά τελικά την γλίτωσαν και πάλι καλά για αυτούς και αν ερχόταν σήμερα ο υπουργός θα τους έκοβε τις αιμορροΐδες και θα ανακουφιζόταν και τέτοια πράγματα δεν κάνουμε στον πόλεμο.

Και πεινούσαν πολύ οι Έλληνες και υπέφεραν από τους Γερμανούς που δεν ήταν παίξε γέλασε σαν τους Ιταλούς που τους λέγανε ότι τα τανκς και τα κανόνια δεν είναι μακαρόνια. Πέρασαν τα χρόνια και πολέμα πολέμα οι Γερμανοί βρέθηκαν και στην Ρωσία. Αλλά εκεί είχε χιόνια και κρύο και αυτοί πήγαν με τα ίδια ρούχα που είχαν έλθει στην Ελλάδα και κρύωσε η κοιλίτσα τους και αρρώστησαν γιατί βραχήκαν οι κάλτσες που φορούσαν με τα σανδάλια και έτσι δεν μπορούσαν πια να πολεμήσουν και έχασαν και τους έδιωξαν και από εκεί και από εδώ.

Όταν έφυγαν οι Γερμανοί οι Έλληνες άρχισαν να μαλώνουν μεταξύ τους, γιατί δεν είχαν με ποιόν άλλον να μαλώσουν. Κάτι σαν αυτό που κάνουμε στην θύρα 4, όταν δεν επιτρέπεται να έλθουν οι αντίπαλοι και δερνόμαστε μεταξύ μας. Οι μισοί κερδίσανε και οι άλλοι μισοί χάσανε (σώπα!). Μετά αυτοί που κερδίσανε μείνανε και αυτοί που χάσανε φύγανε. Έχει και κάμποσο παρακάτω αλλά δεν έχει σχέση με την ημέρα και έτσι θα το πούμε άλλη φορά. Καλά;Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου