Τετάρτη, 28 Σεπτεμβρίου 2016

Βενσερέμος! Ναι καλά...

Η ζωή κυλάει χαρούμενα στην Θεσσαλονίκη. Λεωφορεία βγήκαν στην στεριά και πιάσανε τα όρη ποιος είδε βάρκα στο Χελμό στο Μέτσοβο βαπόρι. Χαρούμενοι Θεσσαλονικείς τρέχουν να επιβιβαστούν. Η κατάσταση θυμίζει τον Ηλιόπουλο στο «κάτω οι κλέφτες», που τον ταΐζανε παστά χωρίς νερό. Όταν κάποτε εδέησαν να του δώσουν να πιεί, παραδέχτηκε ότι έπρεπε να το στερηθεί πριν το ευχαριστηθεί.

Ακούω ΣΥΡΙΖΑίηκες φωνούλες που προτρέπουν τον κόσμο να μην πληρώνει εισιτήριο για 12 μέρες, όσες και οι μέρες της επίσχεσης δηλαδή. Ε τώρα αν εσύ είσαι τόσο ζώον και ξανατσιμπήσεις δεν σου φταίει ο τύπος που σε έχει για πελατάκι και σε δουλεύει. Μην κλαις μετά όταν θα σε σέρνουν στα δικαστήρια, σαν τους «δενπληρώνους».  Αφού η πρωθυπουργάρα είπε, ότι τώρα που είναι εκείνοι κυβέρνηση ο τζάμπας πέθανε.

Στην βουλή μαλώνουν για το ποιος είναι ο πιο διεφθαρμένος. Μην μαλώνετε παλικάρια, στην συνείδηση μας μια από τα ίδια είσαστε όλοι. Μαλώνουν και για τον δημόσιο χαρακτήρα της παιδείας, μόνο που τα παιδία τους τα στέλνουν σε ιδιωτικά σχολεία. Είναι περήφανος ο Τσίπρας για τους «αγώνες» των μαθητικών και φοιτητικών χρόνων, αγώνες που δεν πρόκειται βέβαια να δώσουν τα παιδάκια του στο είδος του σχολείου που φοιτούν. Σα να λέμε δηλαδή οι τύποι αυτοί μαγειρεύουν για μας, ένα καζάνι φασολάδα με περισσότερο νερό παρά φασόλια, αλλά αυτοί σιτίζονται σε εστιατόριο με αστέρια Michelin. Κατά συνέπεια μην τσιμπάτε, άλλα τα δικά τους προβλήματα, άλλα τα δικά μας.

Μιας και πιάσαμε την παιδεία να μην ξεχάσουμε ότι, όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος ο Φίλης μαλώνει με τον αρχιεπίσκοπο για τα θρησκευτικά. Κάτι περίεργοι τύποι τρέχουν, στα τέσσερα, να ευλογηθούν από την αγιαστούρα και να δηλώσουν θρησκευτική νομιμοφροσύνη, μέχρι βέβαια να απειληθεί η αγία υπουργική καρέκλα τους. Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος βλέπουμε το θλιβερό φαινόμενο το καταλήψεων γυμνασίων και λυκείων. Άθλιες μεθοδεύσεις, και κοουτσάρισμα των παιδιών από συνδικαλιστές του αίσχιστου είδους με μεθόδους φασιστικές που όμως επιβιώνουν, και στο τομέα αυτό, όπως και σε πολλούς άλλους στην Ελληνική κοινωνία. Τα παιδιά πρέπει με κάθε τρόπο να εκπαιδευτούν να αποδέχονται από μικρά αυτή την άρρωστη κατάσταση ως δεδομένη. Μην ξεχνάς ότι αυτοί που πρωταγωνιστούν σε αυτές τις καταλήψεις είναι οι ίδιοι που αύριο θα διοικήσουν την Ελλάδα και θα επαίρονται γι αυτό, από το βήμα της βουλής, όπως ο σημερινός πρωθυπουργός.

Κάποια Φωτίου αφού τελείωσε με τις επεμβάσεις στο διαιτολόγιο μας, ανακάλυψε ότι «αυτοί που είναι από πάνω» έχουν από κάτω τεμπέληδες και αμόρφωτους δημοσίους υπαλλήλους. Μεγάλος ο πειρασμός να της πω ότι «τον πελάτη δεν το βρίζεις», αλλά δεν μπορώ να ασχολούμαι με τον κάθε πικραμένο που ξαφνικά είδε το φως του και ανακάλυψε ότι η γη γυρίζει. Η συγκεκριμένη ανακάλυψε ότι η γη γυρίζει γύρω από αυτήν…

Να μην ξεχάσω αυτούς που φωνάζανε για το νερό και τώρα που η κυβέρνηση το (ξε)πουλάει, το χρησιμοποιούν μόνο για γαργάρα. Τελικά φαίνεται ότι δεν έχουν σημασία τα μέτρα, αλλά το ποιος τα παίρνει.

Καλημέρα επαναστάτες μου. Βενσερέμος και αν δεν βενσερέμος  άλλο κακό να μη μας βρει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου