Σάββατο, 6 Αυγούστου 2016

Διακοπές vs Παραθέριση

«Καλές διακοπές», σου εύχεται ο άλλος.

Διευκρινίζω ότι διακοπές είναι να πας εκεί που θες. Μπορεί στεριά, μπορεί νησί, ας γίνει θέλημα Θεού (ταραμ παμ παρα ρα ραμ), να μένεις σε ξενοδοχείο, rooms, σκηνή. Να ξυπνάς το πρωί και να σου έχουν έτοιμο το πρωινό. Να το απολαμβάνεις όσο κάποιος σου καθαρίζει το δωμάτιο. Να πηγαίνεις στη θάλασσα, το βουνό, την λίμνη χωρίς έγνοιες και προετοιμασίες. Το μεσημέρι να τρως στο εστιατόριο, την ταβέρνα, το μπιτσόμπαρο. Να επιστρέφεις στο ξενοδοχείο, τα rooms, την σκηνή. Να την πέφτεις για ύπνο. Να ξυπνάς το απόγευμα και να ετοιμάζεσαι για το βράδυ. Το βράδυ να πηγαίνεις σε εστιατόρια, κλαμπ, μπαρ ή για να ρεμβάσεις στην παραλία κάτω από τα αστέρια. Να γυρίζεις πίσω και να την πέφτεις για ύπνο, ή ότι άλλο θέλεις να κάνεις, και την άλλη μέρα πάλι από την αρχή.

Αν μένεις στο σπίτι σου στην εξοχή ή στο χωριό ή στον κουμπάρο, μπατζανάκη, πεθερό, θείο και κάθε μέρα ψωνίζεις, μαγειρεύεις, καθαρίζεις, πλένεις, τότε κάνεις παραθέριση. Δηλαδή μετακομίζεις το νοικοκυριό σου από την πόλη σε νέα τοποθεσία κάνοντας ακριβώς τα ίδια πράγματα πλην της δουλειάς (αν διαθέτεις) ίσως. Η selfie στην ξαπλώστρα καλή για παραπλάνηση αλλά δεν αλλάζει την πραγματικότητα.

Δεν είναι καθόλου κακό πράγμα η παραθέριση. Κάθε άλλο μάλιστα. Σε πάρα πολλές των περιπτώσεων είναι ακόμα καλύτερο από τις διακοπές, άσε που συνήθως κρατάει και περισσότερο. Γλυτώνεις την αίσθηση του βιασμού από τον καραβοκύρη, ξενοδόχο, ρουματζή, ταβερνιάρη, μπιτσομπαρίστα, καθώς σου θωπεύουν τα οπίσθια χρεώνοντας σου υπηρεσίες τις οποίες σου παρέχουν μόνο κατ’ όνομα.

Απλώς είναι καλό να γνωρίζουμε τι κάνουμε για να συνεννοούμαστε.

Εγώ λοιπόν παραθερίζω και πίνω τον καφέ μου στη δροσιά περιμένοντας τον πρώτο που θα μου την πέσει γιατί «ξέρεις υπάρχουν και αυτοί που δεν κάνουν τίποτα από τα δύο». Είναι γνωστό ότι είμαι ένα ανάλγητο καπιταλιστικό γουρούνι, δυστυχώς άνευ των χρημάτων


που θα έδιναν άλλο κύρος σε αυτή μου την ιδιότητα.

Καλή Κυριακή.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου