Τρίτη, 30 Αυγούστου 2016

Ρίξε άδεια...

Τι μάθαμε αυτές τις μέρες;

Επαγγέλματα όπως του μηχανικού, του συμβολαιογράφου, του φαρμακοποιού είναι κλειστά και πρέπει αμέσως να ανοίξουν.

Το επάγγελμα του καναλάρχη είναι ανοιχτό και πρέπει αμέσως να κλείσει. Τέσσερεις και πολλοί μας είναι.

Μπορεί να αναρωτηθείς γιατί θα πρέπει η κυβέρνηση να καθορίζει πόσες τηλεοπτικές επιχειρήσεις θα λειτουργούν. Ίσως θα πρέπει να σκεφτείς ότι δεν την ενδιαφέρει να ελέγχει το πόσες αλλά το ποιες. Αν κάνω λάθος ίσως μεθαύριο δούμε να ελέγχεται ο αριθμός των καφέ ή των μπουγατσατζίδικων που μπορούν να λειτουργούς στην επικράτεια.

Στην εποχή των δορυφόρων, του ίντερνετ και των social media τι ελπίζει να κερδίσει η κυβέρνηση; Μπες στα κολλημένα μυαλά ανθρώπων που ζουν χρόνια πολλά πριν και θα καταλάβεις.

Έπρεπε να λειτουργούν τα κανάλια χωρίς άδειες; Φυσικά και όχι, αλλά η λογική του πονάει μάτι βγάζει μάτι είναι προφανώς λανθασμένη.

Έπρεπε οι επιχειρήσεις αυτές να λαμβάνουν θαλασσοδάνεια και να ευνοούνται; Προφανώς όχι. Αλλά αν εντοπίσεις ένα λάθος, δεν το διορθώνεις με ένα μεγαλύτερο, εκτός αν το πρώτο λάθος είναι απλώς το άλλοθι για το έγκλημα.

Αν οι επιχειρήσεις αυτές μεταφέρουν την έδρα τους, ας πούμε στην Κύπρο, θα έχουμε μια ακόμα περίπτωση που τα πεφωτισμένα μυαλά που κυβερνούν την χώρα έστειλαν επιχειρήσεις στο εξωτερικό; Εμείς οι παλιότεροι θυμόμαστε κάτι νούμερα παλαιάς κοπής σαν των συγχωρεμένο τον Μαρούδα που θα κατέρριπτε τους δορυφόρους αν περνούσαν πάνω από την Ελλάδα. Ο Παπανδρέου το 81 είχε κρατήσει το υπουργείο εθνικής άμυνας γιατί, όπως έλεγαν τότε, φοβόταν τον στρατό και ήθελε να τον ελέγχει από κοντά. Ο Τσίπρας φοβάται την ελεύθερη πληροφόρηση και θέλει να την ελέγχει με αυτό το κολπάκι.
Μερικές εκατοντάδες εργαζόμενοι θα μείνουν στον δρόμο από τις επιχειρήσεις που θα κλείσουν. Αυτό φυσικά αφήνει παγερά αδιάφορους τους κυβερνώντες και όσους έχυναν κροκοδείλια δάκρυα για το «μαύρο» και τους «νεκρούς» της αμαρτωλής ΕΡΤ. Τα δάκρυα μόνο για τους πελάτες.

Μιλώντας για ΕΡΤ, ίσως θα έπρεπε να σκεφτούμε αν όντως χρειαζόμαστε τέσσερα κρατικά κανάλια, ανέκδοτο, που ξοδεύουν τα λεφτά των φορολογουμένων με κύριο αντικείμενο την κυβερνητική προπαγάνδα.

Εμείς φυσικά θα συνεχίζουμε να ασχολούμαστε με την φαιδρή διαδικασία, το τι έφαγαν και πού κοιμήθηκαν οι υποψήφιοι, χωρίς να πολυενδιαφερόμαστε για το ποιοι είναι αυτοί. Κάποιοι από αυτούς έχουν πολύ ενδιαφέροντα βιογραφικά.  Δεν ψάξουμε αν με αυτούς επιτυγχάνεται ο στόχος της πάταξης της διαπλοκής (εδώ γελάμε) που έκανε λάβαρο η κυβέρνηση για να κρύψει τους πραγματικούς της στόχους και να ταΐσει για μια ακόμα φορά άφθονο σανό τα πεινασμένα στόματα των πιστών ψηφοφόρων της, τον οποίο μπορούν να μηρυκάζουν όπως θα στέκονται στην ουρά για να πληρώσουν τον καταργημένο ΕΝΦΙΑ.

Τώρα εσύ που θέλεις κάποτε να καταλάβεις μια σημαντική θέση, κράτα μια σημείωση για το τι θα κάνεις το βράδυ που θα «πέσει μαύρο» στο MEGA μπας και ερωτηθείς από μελλοντικό πρόεδρο της βουλής. 

Μέχρι τότε κάνε ότι κάνει και η κυβέρνηση. Ρίξε ... άδεια για να πιάσεις γεμάτα.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου