Σάββατο, 30 Ιουλίου 2016

Φ(ί)λαγε τα ρούχα σου!

 Σίγουρα έχεις και εσύ μερικά τέτοια.

Ρούχα που φαίνεται να μεγαλώνουν μαζί σου. Τώρα πια τα ρούχα μας κρατάνε περισσότερο. Όταν ήμασταν πιτσιρικάδες οι γονείς δεν μας προλάβαιναν με τα ρούχα. Πότε παίρναμε το παντελόνι και το κοντέναμε, και πότε μας γινόταν αντιπλυμμυρικό μέχρι τον αστράγαλο κανείς δεν προλάβαινε να το καταλάβει.

Ύστερα μεγαλώσαμε. Σταμάτησε η ανάπτυξη προς τα επάνω και άρχισε η «περιφερειακή» ανάπτυξη. Τα παντελόνια  ήταν καλά στο ύψος αλλά άρχισαν να ζορίζουν στην μέση. Ήλθαν και τα κιλά της εγκυμοσύνης  (ναι και οι άντρες βάζουν κιλά αυτούς τους εννέα μήνες, μόνο που δεν τα χάνουν μετά) και το κακό παράγινε. 

Έχεις δει αξιωματικό με την επίσημη στολή που φοράει σπάνια;  Ο ποπός τουρλώνει πίσω. Η κοιλίτσα δεν αφήνει το σακάκι να κουμπώσει καλά και τα μπούτια ασφυκτιούν όπως του πρωθυπουργού Αλέξη τώρα που η εξουσία τον τζουτζούκεψε.

Δοκίμασα χθες να φορέσω ένα αγαπημένο παντελόνι που φοράω σε πιο επίσημες περιστάσεις. Τι συνεργάσιμο ρούχο! Μου στεκόταν το ίδιο καλά με … πριν από δέκα κιλά. Μη με ρωτήσετε πώς γίνεται αυτό. Θαύμα. Μεγαλώσουμε μαζί. Εξελισσόμαστε. Μοιραζόμαστε αναμνήσεις. Στιγμές ευχάριστες και δυσάρεστες. Γάμους, βαφτίσια, την αποφοίτησή των παιδιών. 

Πρόβλημα υπάρχει αν το συνεργάσιμο ρούχο είναι από αυτά που δεν χωνεύεις. Δοκιμάσατε αλλά η σχέση σας δεν πέτυχε. Εσύ ψάχνεις αφορμή να το ξεφορτωθείς και αυτό κερί αναμμένο να σου στέκεται κάθε φορά καλύτερα. Τέτοιες εποχές δεν σου πάει η καρδιά να πετάξεις ένα ρούχο που είναι ακόμα καλό. Γι αυτό  ζεις επικίνδυνα. Να μια λαδιά στο τραπέζι της πεθεράς, να ένας λεκές από κόκκινο κρασί στον γάμο του ξαδέρφου. Στο λέω από την αρχή. Όλα θα βγουν παρά τις προσευχές σου για το αντίθετο. Σαν το εφτάψυχο αυτοκίνητο στην ταινία Κριστίν. 

Να είσαι καλός με αυτά τα ρούχα. Είναι σίγουρο ότι θα ζήσετε πολλά χρόνια μαζί. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου