Πέμπτη, 21 Ιουλίου 2016

Πήραν την πόλη οι εχθροίΗ Θεσσαλονίκη θυμίζει κάτι Αμερικάνικες κωμοπόλεις οι οποίες «καταλαμβάνονται» από συμμορίες μηχανόβιων τύπου «Hells Angels”.

Σίγουρα έχετε δει σε ταινίες να μπουκάρουν λοιπόν οι τύποι κάνοντας παρέλαση και επίδειξη δύναμης με τις μηχανές τους, ενώ παράλληλα σπάνε και ρημάζουν. Οι κάτοικοι αδυνατούν να αντιδράσουν και δέχονται καταστροφές, προπηλακισμούς και ταπείνωση από τους «κατακτητές». Ο σερίφης που είναι συνήθως ένας αδύναμος παππούς, γίνεται και αυτός θύμα τους.

Οι «κατακτητές» δεν φεύγουν παρά μόνο όταν αυτοί βαρεθούν και θελήσουν να αναζητήσουν νέα θύματα.

ΑΚΡΙΒΩΣ δηλαδή ότι συμβαίνει με την Θεσσαλονίκη και τους αλητήριους “No Borders”. Ο νόμος και η τάξη έχουν καταλυθεί και επιτέλους κάποιος πρέπει να λογοδοτήσει για το γεγονός ότι δεν κάνει την δουλειά του.

Δεν ξέρω αν είναι ο πρύτανης, ο δήμαρχος, ο εισαγγελέας ή ο αστυνομικός διευθυντής. Δεν ξέρω αν είναι όλοι μαζί, σε μια συμφωνία σιωπής για να μην κακοκαρδίσουν τους ομοϊδεάτες των «κατακτητών» υπουργούς. Ξέρω ότι όποιος από αυτούς ή και όλοι μαζί δεν μπορεί ή δεν θέλει να κάνει την δουλειά του μπορεί να πάει στο σπίτι του ή και όπου αλλού τον στέλνουν οι ευχές των συμπολιτών του.

Δηλαδή τι περιμένετε κύριοι τοπικοί «άρχοντες»; Να πάει ο λαός της Θεσσαλονίκης και να κάνει αγρυπνία στον Άγιο Δημήτριο, ψάλλοντας το «Τη υπερμάχω»;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου