Κυριακή, 17 Ιουλίου 2016

Ο πελάτης του υπουργού έχει πάντα δίκιοΚυρ Ταγίπ μου, σου βγάζω το καπέλο. Πότε πρόλαβες να γλυτώσεις από τους πραξικοπηματίες, πότε τους συνέλαβες, πότε βρήκες 2.500 χιλιάδες δικαστικούς που σου πριονίζανε τον θρόνο, πότε τους ξαπόστειλες, μόνο εσύ το κατάλαβες.

Και η αστυνομία σου άλλο πράμα. Μπερεκέτι που λέτε και εσείς εκεί και δεν θυμάμαι πώς το λέμε εμείς εδώ. Να πιάνει τα τανκς του στρατού, το τούρκικο το καρακόλι, να τα ανοίγει σαν κονσέρβα Φλόκος, να βγάζει από μέσα τον φαντάρο και να του λέει «τσώπα τσώπα» και να τον πηγαίνει παρακάτω για τα περεταίρω.

Οι δικοί μας κυρ Ταγίπ, όχι τανκς, ούτε αντίσκηνο δεν μπορούν να ανοίξουν, να βγάλουν από μέσα τους διεθνείς άπλυτους να τους πάνε μια βόλτα από τα κεντρικά μπας και σώσουμε κανένα έδρανο, γλυτώσουμε κανένα κομπιούτερ και μείνει άκαυτο κανένα σύγγραμμα.

Αν τον ρωτήσεις τον δικό μας τον μπατσούλη θα σου πει ότι εκείνος και τανκς ανοίγει και αντίσκηνα ξεπασαλώνει αρκεί να τον αφήσει το αφεντικό. Έλα όμως που το αφεντικό είναι αριστερό, κατά πώς δήλωσε, και αυτόν που πάει και κατασκηνώνει όπου θέλει, που σπάει και ρημάζει το βιός τους Έλληνα, τον έχει πελάτη και φίλο και δεν θέλει να τον κακοκαρδίσει. Και επειδή λεφτά υπάρχουν, άμα πρόκειται για τον φίλο και τον πελάτη. Και επειδή τα πανεπιστήμια είναι του παππού του τα χωράφια και μπορεί να αφήνει τα ρημάζουν, Έλληνα αστυνομικέ, σκεπτόμενε πανεπιστημιακέ και παραιτημένε Έλληνα πολίτη, θα πρέπει για μια ακόμη φορά να υποστείς τις συνέπειες.

Όχι δεν ζηλεύω τις επιδόσεις σου κυρ Ταγίπ μου, ούτε τον τρόπο που κυβερνάς. Θα ήθελα όμως καμιά φορά να εφαρμοζόταν και εκείνοι οι ρημαδονόμοι στην Ελλάδα για να μην πρέπει να διαπιστώνουμε ότι ο πελάτης του υπουργού έχει πάντα  δίκιο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου