Τετάρτη, 13 Ιουλίου 2016

Απογευματινές σκέψειςΟ κύριος Μαντέλης και οι κύριοι της SIEMENS θα δικαστούν όταν μπορέσει το Ελληνικό δικαστικό σύστημα. Μαθαίνω ότι υπήρχαν και κάποιες δυσκολίες στις μεταφράσεις των εγγράφων και το, πάντα αποτελεσματικό, υπουργείο εξωτερικών έδειξε για μια ακόμα φορά την αξία του.  Παλιά ήταν οι κακοί οι δεξιοί που δεν άφηναν την δικαιοσύνη να κάνει την δουλειά, ευτυχώς όμως την δουλειά την πήραν τώρα οι αριστεροί και η διαφορά είναι σαφέστατη και ορατή στα αποτελέσματα. Τελικά φαίνεται ότι, όταν θέλουν, μπορούν να συμφωνήσουν μεταξύ τους.

Οι ειδήσεις με τους μεγάλους και τα παιδιά που θαλασσοπνίγονται στο Αιγαίο δεν φαίνεται να συγκινούν πια κανένα. Τα παιδιά έχουν την τιμητική τους καθώς γίνονται στόχοι παιδεραστών που εσχάτως είναι μπαμπάδες, θείοι, δάσκαλοι και άλλα άτομα υπεράνω πάσης υποψίας. Δυστυχώς τις περισσότερες φορές, τέτοιες υποθέσεις, κρύβονται πίσω από κλειστές πόρτες και σφραγισμένα, από το φόβο και την ντροπή, στόματα.  Όταν κάποιο από αυτά δεν αντέχει άλλο και βρίσκει το θάρρος να ανοίξει για να μιλήσει, οι υπαίτιοι συλλαμβάνονται και περνούν νύχτες μαγικές και ονειρεμένες στις φυλακές.  Το κακό όμως έχει ήδη γίνει.

Στις ουρές των δημόσιων και των ασφαλιστικών ταμείων άνθρωποι δοκιμάζουν να δώσουν τέλος στη ζωή τους αδυνατώντας να ανταπεξέλθουν στις ανάγκες της και να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις ενός άδικου καταδυναστευτικού κράτους. Στις παραλίες της χλιδής και της ανθρώπινης βλακείας, ξαπλώστρες ενοικιάζονται για λίγες ώρες όσο ένα δυάρι σε φτωχογειτονιά και ποτήρια φραπέ κοστολογούνται όσο το Άγιο δισκοπότηρο.

Επιτήδειοι εκμεταλλεύονται την θρησκοληψία του πλήθους αλλά και την ανάγκη του να βρει στήριγμα για τις δυσκολίες του και θέτουν σε προσκύνημα ματογυάλια και παντόφλες. Η χριστιανική θρησκεία κατασυκοφαντείται και οι εκπρόσωποι του κλήρου, εκτός ελαχίστων φωτεινών εξαιρέσεων, ρίχνουν με κάθε ευκαιρία νεράκι άφθονο στον μύλο των εχθρών της.   

Άραγε θυμάται κάποιος ότι πέρσι τέτοια μέσα δεχόμασταν τον εξευτελιστικό συμβιβασμό που έκανε ο κύριος Τσίπρας για λογαριασμό μας. Με αυτόν έβαλε, όπως αποδείχθηκε εκ των υστέρων, απλώς μια άνω τελεία στην κοροϊδία  των ατέρμονων διαπραγματεύσεων που κάθε φορά μας φόρτωναν και μας φορτώνουν με περισσότερα βάρη. Φυσικά αυτό δεν φαίνεται να ενοχλεί ένα σημαντικό κομμάτι του Ελληνικού λαού που ανανέωσε την εμπιστοσύνη στο πρόσωπο αυτού και των συνεργατών του.

Η παρούσα κυβέρνηση δεν φαίνεται να έχει ούτε την διάθεση, ούτε την ικανότητα να βοηθήσει την χώρα. Αντ’αυτού αποφάσισε να βοηθήσει τον εαυτό της ώστε να παραμείνει στην εξουσία, η οποία όπως είναι γνωστό είναι γλυκιά, μαγειρεύοντας εκλογικούς νόμους και φέρνοντας στο μυαλό των μεγαλυτέρων «λαμπρά» παραδείγματα του παρελθόντος.

Τέλος, δανείζομαι μια φράση κλισέ που αγαπούν οι ηθοποιοί, για να σας πω ότι, στην όμορφη πόλη μας, εκεί κατά την μεριά του δημαρχείου, είναι μια όμορφη ατμόσφαιρα και αυτό βγαίνει προς τα έξω στο κοινό τους, που είμαστε όλοι εμείς. Για να επιβεβαιωθούν τα λόγια του λαϊκού στιχουργού «ότι αρχίζει ωραίο τελειώνει με πόνο».

Καλό απόγευμα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου