Παρασκευή, 1 Ιουλίου 2016

Μια εβδομάδα πέρασε
Το κακό με το να ξυπνάς νωρίς είναι ότι έχεις τον χρόνο να σκεφτείς. Να σκεφτείς τις  μέρες που πέρασαν και τις μέρες που έρχονται.

Να γυρίσεις μερικές μέρες πίσω και να δεις αίμα, πόνο και καταστροφή στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης. Τώρα πια ξέρεις ότι το επόμενο Μπατακλάν, οι επόμενες Βρυξέλες, η επόμενη Κωνσταντινούπολη δεν θα αργήσει. Εύχεσαι να μην είναι κοντά σου, να μην είσαι εκεί, όταν θα γίνει.

Δεν ξέρεις αν πρέπει να γελάσεις ή να κλάψεις με όσα γίνονται μετά το δημοψήφισμα για το Brexit. Γίνανε μαλλιά κουβάρια της ΕΕ και της Βρετανίας τα παλικάρια. Σχεδόν ανακουφίζεσαι διαπιστώνοντας ότι το θλιβερό επίπεδο των πολιτικών δεν είναι Ελληνικό προνόμιο.

Πήγε ο συνταξιούχος να εισπράξει την σύνταξη φιλοδώρημα και την βρήκε μειωμένη. Δεν είχε μάθει και ότι η μια καταβολή, θα σπάσει στα δύο και κοντέψαμε να τον χάσουμε. Τον πανικό του εκμεταλλεύτηκαν και οι αντιπολιτευόμενοι και έπαιξαν και αυτοί το δικό τους βρόμικο παιχνίδι, λες και οι αλήθεια δεν αρκεί για να εξοργίσει.

Στην Ελλάδα η κυβέρνηση ετοιμάζεται να αλλάξει το εκλογικό νόμο. Εκλογικός νόμος, από τα χρόνια του Κουτσόγιωργα, είναι το τελευταίο μέσο που μεταχειρίζεται μια κυβέρνηση για να παραμείνει γαντζωμένη στην εξουσία, όταν πλέον έχει χάσει την υποστήριξη του λαού. Αν δεν τα καταφέρει, τότε φροντίζει να μην μπορεί κανένας άλλος να σχηματίσει κυβέρνηση. Εννοείται ότι το συμφέρον του κόμματος είναι πολύ σημαντικότερο από τα συμφέρον της πατρίδας. Φυσικά όλο αυτό το βάζει σε ένα ωραίο, αριστερό επί του παρόντος, περιτύλιγμα για να μπορέσει να το δεχτεί ως δώρο ο πελάτης της.

Την εβδομάδα αυτή μάθαμε ότι, αν είχαμε στην Ελλάδα βουλευτές Κινέζους, μπορεί και να είχαν διαβάζει το μνημόνιο πριν να το υπογράψουν. Ατυχώς έχουμε Έλληνες βουλευτές και υπουργούς και Κινέζους επενδυτές που έχουν την κακή συνήθεια να διαβάζουν τα συμβόλαια πριν να βάλουν την τζίφρα τους από κάτω. Γίναμε διεθνώς ρεζίλι από γελοίους χειρισμούς ανεκδιήγητων ανθρωπάριων και στη συνέχεια βάλαμε την ουρά κάτω από τα σκέλια, γονατίσαμε ζητήσαμε συγνώμη και  κάναμε, όπως πάντα, ότι μας ζήτησαν. Φυσικά τα ανθρωπάρια αυτά χαίρουν της εμπιστοσύνης του πρωθυπουργού και συνεχίζουν το καταστροφικό τους έργο. Δείξε μου τον φίλο σου να σου πω ποιος είσαι.

Τέλος, ο κύριος Τσίπρας ως πρωθυπουργός της Ελλάδας επισκέπτεται την Κίνα και όλοι κρατάμε την ανάσα μας αναμένοντας την επόμενη κοτσάνα που θα εκστομίσει δημοσίως. Το καλό είναι ότι το ταξίδι είναι μακρινό, η χώρα μεγάλη και έτσι θα απουσιάσει για έξι μέρες. Το κακό είναι ότι θα επιστρέψει.

Πηγαίνετε τώρα στην παραλία, βγάλτε μια ωραία φωτογραφία τα νυχάκια του ποδιού σας, δημοσιεύστε την αλλά μην ξεχάσετε να πείτε στον κύριο Μαρκ να μην την δείξει παραέξω για το L111, 112 και κυρίως το L113 καραδοκούν.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου