Τετάρτη, 8 Ιουνίου 2016

Της ΠόπηςΚατακλυσμιαίες βροχές και καταιγίδες. Έξω γίνεται της Πόπης η οποία βρήκε αυτό τον περίεργο, όσο και εντυπωσιακό, τρόπο για να γιορτάσει την γιορτή της. Την λένε Πόπη σαν την γιαγιά της την Καλλιόπη και όσο και αν ντρέπεται γι αυτό, μια μέρα, μια μέρα, θα με παντρευτεί.

Επειδή εγώ συμβαίνει να είμαι παντρεμένος, η μόνη σχέση που είχα με Καλλιόπη ήταν όταν ως νεοσύλλεκτος στον στρατό κλήθηκα να την καθαρίσω και ενίοτε να την φυλάξω. Ναι κάναμε και τέτοια! Το συγκεκριμένο μέρος φαίνεται ότι γεννούσε θρησκευτικά συναισθήματα καθώς δεν ήταν λίγοι αυτοί που παρομοίαζαν τον καθαρισμό με την μάχη του Αϊ Γιώργη με το θηρίο. Οι άντρες της παρέας ίσως να καταλάβουν, αλλά μάλλον ξεστρατίσαμε λίγο.

Χρόνια Πολλά λοιπόν στις Καλλιόπες, τις Καλλιοπίτσες, τις Πόπες και τις Πίτσες. Καταγγέλλω μια ακόμα αμιγώς γυναικεία γιορτή καθώς το όνομα αυτό δεν έχει ανδρική εκδοχή.

Αφού οι Έλληνες συνηθίζουμε να συνδέουμε τις γιορτές με την κατανάλωση ανάλογων εδεσμάτων, δεν μπορώ να κάνω τίποτα πιο ταιριαστό από το να πολεμήσω με μια πίτσα πλούσια σε λιπαρά, γεύση και απόλαυση και με τον τρόπο αυτό να ευχηθώ στις εορτάζουσες.

Και του χρόνου κορίτσια.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου