Πέμπτη, 19 Μαΐου 2016

Πέμπτη απόγευμαΣτην Θεσσαλονίκη ο Ψινάκης με αερόστατο. Μόνο μην τον πάρει ο αέρας και τον πάει κατά τα σύνορα, και μας τον καταρρίψουν οι ηρωικοί λαθρομετανάστες με σφεντόνες. Πάντως το ταξίδι με το αερόστατο δεν ακούγεται και άσχημη ιδέα, με τις τιμές της βενζίνης και των διοδίων. Ας το δοκιμάσει αυτός και αν πετύχει το κάνουμε και εμείς. Αρκεί να βοηθήσει και ο στρατηγός άνεμος. Αν κουραστεί που θα έλθει με το μπαλόνι ας μας το αφήσει εδώ που το θέλει ο κυρ Γιάννης.

Η αλήθεια είναι ότι οι δουλειές που έχουν να κάνουν με αέρα, ευδοκιμούν στην Ελλάδα. Παλιά ευδοκιμούσαν ελιές, πορτοκάλια, ροδάκινα. Οι τέχνες και τα γράμματα. Τώρα πια όχι.  Υποθέτω ότι κάθε εποχή έχει τα προϊόντα της. Ότι ζητάει ο καταναλωτής.

Η σημερινή εποχή παράγει μνημόνια. Λέμε για τους βουλευτές αλλά άντε διάβασε εσύ 7.500 σελίδες μέσα σε πέντε μέρες. Και σε δέκα δηλαδή, πάλι πολλές πέφτουν. Κανονικά αφού είμαστε σε μέρες εξετάσεων ίσως να έπρεπε να μπαίνει μέσα ο εισηγητής και να τους λέει ποιες σελίδες είναι μέσα στην ύλη και ποιες όχι. Γιατί όχι και τα SOS; Κοροϊδεύαμε τον Χρυσοχοϊδη αλλά φαίνεται ότι οι βουλευτές ψηφίζουν από συνήθεια αυτό που τους λέει ο μεγάλος αρχηγός. Ότι κάνουν δηλαδή και οι ψηφοφόροι τους. Δείξε μου τον εκπρόσωπο, να σου πως ποιόν εκπροσωπεί.

Το να διαλέγεις σωστά είναι κάτι που μαθαίνεις από μικρός. Πάρε για παράδειγμα τους φοιτητές. Κάθε φορά που έχουν εκλογές σκοτώνουν με χαριστική βολή, εξ επαφής την ελπίδα της Ελλάδας για μέλλον. Τα τσικό των  κομματόσκυλων, περνούν οντισιόν για να μπουν στην μεγάλη ομάδα.

Ο Σαμαράς λέει ότι ο Τσίπρα θα συναντήσει τη Νέμεση. Εμείς πάλι με όλους αυτούς που μπλέξαμε, καταλαβαίνουμε ότι μάλλον ήμασταν άτυχοι όταν συναντήσαμε την Κλωθώ και την Λάχεση.

Ένα αεροπλάνο έπεσε. Μερικές δεκάδες ψυχές χάθηκαν. Μένει να δούμε αν έφταιξε η μηχανή ή ο άνθρωπος. Την μηχανή την παλεύουμε, αν και μερικές φορές μας πουλάει. Μπορεί όμως κάποιος να θεώρησε ότι δικαιώνεται στέλνοντας στον άλλο κόσμο ανθρώπους που βρέθηκαν, χωρίς να φταίνε, σε λάθος θέση, λάθος στιγμή.

Ο Θεός  ας μας δώσει φώτιση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου