Τρίτη, 10 Μαΐου 2016

Σαν το ψάρι έξω από το νερόΝιώθω σαν ψάρι έξω από το νερό.

Έκανα το λάθος να ανοίξω την τηλεόραση το πρωί. Βλέπω και ακούω μια, από αυτές που συνήθως χοροπηδάνε ευτυχισμένες, να μιλάει όχι για το πώς θα χάσουμε τα κιλά των γιορτών, αλλά για τα νέα μέτρα. Ούτε λίγο ούτε πολύ μας έλεγε ότι ανακουφιστήκαμε γιατί με αυτά δεν θα τρέχουμε στα super market και τα ΑΤΜ. Μάλιστα. Το ότι δεν θα έχουμε τι να πάρουμε από τα super market και τα ΑΤΜ, μάλλον δεν το σκέφτηκε. Κλείνω οργισμένος την συσκευή γιατί ακόμα τις πληρώνω τις δόσεις και δεν ήθελα να την σπάσω.

Ανοίγω τον υπολογιστή. Διαβάζω τις δηλώσεις ενός περίεργου τύπου που μας εξηγεί ότι δεν είναι ψεύτης αλλά απλώς UFO. Αυτό το θεωρεί καλή εξήγηση και υπάρχουν αρκετοί που συμφωνούν μαζί του. Περιέργως όχι στο σκέλος του UFO

Δεν πτοούμε. Συνεχίζω. Διαβάζω δήλωση ενός μάστορα των μεταμφιέσεων, ότι τα καταφέραμε και βγαίνουμε από το μνημόνιο. Σκέφτομαι ότι μάλλον εκπέμπουν κάποιο κωδικοποιημένο μήνυμα μαζί με τις δηλώσεις τους, όπως γίνεται στις ταινίες. Μόλις τους ακούν, ανθρωπάκια σηκώνονται από τις καρέκλες τους υπνωτισμένα και πηγαίνουν και τους ψηφίζουν. Είναι η πιο λογική εξήγηση, που μου έρχεται στο μυαλό.

Στο FB, όπως τα ξέραμε. Κόσμος που βρίζει, κλαίει και οδύρεται. Από δίπλα και οι γνωστοί πλέον στρατευμένοι σχολιαστές του κόμματος που βγάζουν μεροκάματο εκστασιασμένοι από την αποτελεσματικότητα  των δεινών διαπραγματευτών. Ατυχώς εγώ βλέπω μόνο τα δεινά…

Μέσα σε αυτόν το ορυμαγδό ψάχνω να βρω την αντιπολίτευση. Απούσα. Ακούστε κυρίες και κύριοι. Σηκωθείτε από τις καρέκλες σας και ιδρώστε την φανέλα σας. Βρέξτε τον απαυτό σας για να φάτε ψάρια. Δεν θέλουμε μια ακόμα κυβέρνηση που θα αναλάβει μόλις έλθει η σειρά της στη επετηρίδα.  Σταματήστε να λειτουργείτε σαν «αδιόριστη κυβέρνηση» κατά το θλιβερό «αδιόριστος εκπαιδευτικός»… Καλά κάνετε και επισημαίνετε τα στραβά της κυβέρνησης αλλά αυτά τα βλέπει ακόμα και τυφλός. Εκτός ίσως από τους υπνωτισμένους και τους ταϊσμένους, που λέγαμε.  Προτάσεις και πρόγραμμα, απαιτούνται.

Μόνος μου τα λέω. Μόνος μου τα ακούω. Είναι τόσο χάλια η κατάσταση που δεν μου κάνει κέφι να σχολιάσω ούτε το θλιβερό κεμετζέ χιπ χοπ της Eurovision.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου