Κυριακή, 1 Μαΐου 2016

Ο Γιώργος
Σήμερα γιορτάζει ο Γιώργος. Γιώργος είναι αυτός που δεν είναι Γιάννης ή Κώστας. Οι υπόλοιποι είμαστε μειονότητες με τις οποίες ουδείς ασχολείται.

Κάθε Γιώργος είναι άτομο με μεγάλη αξία κάτι σαν ευγενές μέταλλο, αφού «όπου Γιώργος και μάλαμα». Προσωπικά γνωρίζω και μια Μάλαμα αλλά δεν την έχω δει ποτέ με Γιώργο, γι αυτό μην πιστεύετε ότι λένε τα τραγούδια.

Ατυχώς είναι τόσοι πολλοί αυτοί που φέρουν το όνομα αυτό που είναι εύκολο να γίνουν μπερδέματα. Δεν είναι τυχαίο ότι συχνά χρειάζονται διευκρινίσεις του τύπου «δεν είμαι εγώ ο Γιώργος που αγαπούσες μια φορά».

Η σύζυγος του Γιώργου ονομάζεται Γιώργαινα και καλείται να απαντήσει στην ερώτηση «ο Γιώργος της πού πάει, για πού το βαλε και πού το ξενυχτάει» τώρα που «άναψε το πούρο του, έβαλε το σκούρο του, μπήκε στο αμάξι του».

Για κάποιο περίεργο λόγο και χωρίς να ερωτηθεί, ο Γιώργος, νιώθει ότι πρέπει να δηλώσει δημοσίως ότι το πώς τον λένε και ότι ποτέ δεν τραγουδάει, για της αγάπης το γλυκό πικρό καημό. Είναι ο ίδιος που αναγκάζει τον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα να αναρωτηθεί δημοσίως «μα τι είναι αυτός ο Γιώργος».

Ο Άγιος Γεώργιος, πάντως, είναι έφιππος στρατιωτικός, που όχι μόνο τα λέει τσεκουράτα αλλά βρίσκει και το φίδι και του κάνει το κεφάλι κρέας.

Η γιορτή του Αγίου Γεωργίου ήταν από πάντα κινητή. Για να καταλάβεις πόσο μπροστά είναι, ήταν κινητή πριν ακόμα και από την τηλεφωνία.

Η θηλυκή εκδοχή του ονόματος δεν είναι τόσο δημοφιλής αλλά είναι πάρα πολύ ισχυρή. Απαντάται συνήθως ως χώρα της πρώην Σοβιετικής Ένωσης καθώς και ως κλάδος της οικονομίας. Βέβαια δεν πρέπει να παραβλέψουμε το γεγονός ότι για πολλά, πάρα πολλά χρόνια είχε το δικό της υπουργείο. Το Υπουργείο Γεωργίας.

Χρόνια Πολλά στους Γιώργηδες και τις Γεωργίες.
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου