Πέμπτη, 21 Απριλίου 2016

Καλύτερα δεν γίνεται21η Απριλίου σήμερα και κάποιοι θυμούνται και νοσταλγούν γύψους από αυτόκλητους σωτήρες αναζητώντας λύσεις εκεί που δεν υπάρχουν. Το γαρ πολύ της θλίψεως …

Οι κυβερνώντες δεσμεύουν τα αποθεματικά των νοσοκομείων, προσδοκώντας προφανώς στην δραστική μείωση τους πληθυσμού. Εκείνοι, διαχρονικά, νοσηλεύονται σε πολυτελή ιδιωτικά θεραπευτήρια και δεν έχουν ανάγκη τα μέρη στα οποία ζητά γιατρειά το πόπολο. 

Η αξιολόγηση, η διαπραγμάτευση και δεν ξέρω ποια άλλη λέξη κλείνει όπου να είναι, για να ανοίξει η επόμενη αμέσως μετά, φέρνοντας ακόμα μεγαλύτερα κακά. Ο σκύλος κυνηγάει την ουρά του και από ότι φαίνεται, μόνο όποιος τον βλέπει από έξω μπορεί να το καταλάβει.

Η Ελλάδα πορεύεται προς το μέλλον, χωρίς πρόγραμμα, κυβερνούμενη από ανθρώπους που δεν αξίζουν αυτή την τιμή. Νιώθουν σίγουροι ότι θα μπορούν να συνεχίσουν να γεμίζουν τις τροφαντές κοιλιές τους και το παραφουσκωμένο τους εγώ καθώς αυτοί που θα έπρεπε να τους ελέγχουν δεν φαίνονται ικανοί γι αυτό. Ανθρωπάκια γαντζωμένα στην εξουσία κάνουν πραγματικότητα τα μικροαστικά τους όνειρα με θράσος και έπαρση.

Μέσα στην αναμπουμπούλα ο λύκος χαίρεται. Μόνο που οι χαρούμενοι λύκοι γίνανε πολλοί και  πλέον βρίσκονται ανάμεσα τους ακόμα και κάποιοι που πριν από λίγα χρόνια δεν θα τολμούσαν να προσποιηθούν ούτε το σκυλάκι το κανίς. Είναι που κάτι μάθανε ότι κάνουμε και πλακώσανε και αυτοί…

Ο Σάκης τώρα που σταμάτησε να βγάζει τραγούδια και κουράστηκε να χοροπηδάει στην ηλικία του, ασχολείται με την αύξηση του πληθυσμού της χώρας και η χώρα μαζί του. Η Λαίδη δεν θα μπορεί πλέον να ζητάει από τον Αλήτη να χτυπήσει σαν άντρας και η Ρούλα είπε να βγει από το ΚΑΠΗ γιατί ο συνταγματάρχης Βαρτάνης και κάτι άλλα κουρασμένα παλικάρια δεν ευκαιρούσανε. Καταραμένο ασφαλιστικό. Η χώρα είναι σε τέτοιο χάλι και παρακμή που κανείς πλέον δεν ασχολείται με τον διαγωνισμό ελαφρότητας που φέρει το συνθηματικό όνομα “Eurovision”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου