Παρασκευή, 11 Μαρτίου 2016

On the roadΈλα πρόσφυγα. Δώσε μου την καλή την φωτογραφία. Θέλω πόνο. Μπορώ να περιμένω όλη την ημέρα. Το μωρό που γεννιέται στις λάσπες. Το παιδί στο χαρτόκουτο. Το μπάνιο στο φελιζόλ και εγώ να σπαράζω χύνοντας κροκοδείλια δάκρυα. Κάνε ζουμ στο βρώμικο παιδικό πρόσωπο. Στην πονεμένη ματιά. Ασπρόμαυρη, η φωτό, να είναι πιο δραματική.

Εγώ λέω να φτιάξουμε βίντεο κλιπ για την Γιουροβίζιον με πραγματικούς πρόσφυγες. Ρεαλισμός. Το έχουμε που το έχουμε το προϊόν σε στοκ, ας το εκμεταλλευτούμε. Και φωνητικά. Να βάλουμε τους πρόσφυγες να κάνουν φωνητικά στο τραγούδι. Τριανταπέντε χιλιάδες άνθρωποι, δεν μπορεί, θα υπάρχουν και μερικοί καλλίφωνοι. Να το δουλέψουν το σάντουιτς που τρώνε.

Βάλε και κεμεντζέ. Να τσιμπήσει ο Πόντιος. Να θυμηθεί τον παππού και την γιαγιά. The media is the message. Αν έχει κεμεντζέ είναι Ποντιακό. Αν έχει χιπ χοπ είναι, και καλά, μοντέρνο. Αν τα έχει και τα δύο, είναι για τα μπάζα, άρα μας κάνει. Ο παππούς και η γιαγιά θα σήκωναν την μαγκούρα, εσύ θα σηκώσεις το τηλέφωνο και θα πάρεις να ψηφίσεις στο televoting πανίβλακα. Πελατάκι εύκολο. Έχουν βρει τα αντανακλαστικά σου, πατάνε κουμπάκια και εσύ τσιμπάς.

 Στο φόντο βάλε τους καλοζωισμένους με τα σωσίβια στην στεριά. Όπως ήταν στην φωτογραφία του Down Town. Καλά, αυτό δεν είχε κλείσει; Να πάρει το φιλμάκι λίγη από την λάμψη που το άδειο τους μυαλό, νομίζει ότι έχουν οι ίδιοι. Καλού κακού φοράτε τα σωσίβια. Μπορεί να γίνει και μόδα. Δεν ξέρεις ποτέ, πώς πάει το πράγμα. Μπορεί και να χρειαστεί. Μπορεί να βγει καμιά κοινή απόφαση να κάνουν ένα ντου να μας πετάξουν στη θάλασσα. Μπορεί την υπογράψουν και οι δικοί μας και να επιστρέψουν εδώ, να μπουν στις βάρκες να περιμένουν και να κάνουν το παπί. Όλοι μαζί και ο ψωριάρης χόρια, στην Ευρώπη. Ο καλός Αλβανός ο φίλος τους Ιταλού, που κάνανε κολεγιά για να προστατευτούν από τους κακούς Έλληνες.  Ο καλός ο Σκοπιανός, που τα έφτιαξε με το Αυστριακό και φυλάνε την Ευρώπη. Χάρισμα τους, τέτοια Ευρώπη.

Τώρα για το πού πάμε, η απάντηση έχει δοθεί εδώ και χρόνια από τους Talking Heads.We are on the road to nowhere και έχουμε επιλέξει και τους κατάλληλους ηγέτες να μας οδηγήσουν εκεί. Φτου!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου