Σάββατο, 19 Μαρτίου 2016

ΜαύραΣτην Τουρκία, ένας άνθρωπος ξύπνησε το πρωί, φόρεσε το γιλεκάκι με τα εκρηκτικά και ξεκίνησε για την αγορά. Όταν έφτασε στην πλατεία τον έλουσε κρύος ιδρώτας. Μέσα στην ταραχή του, πάτησε το κουμπί πριν την ώρα του και έτσι πήρε μαζί του λιγότερους από αυτούς που είχε προγραμματίσει. Τώρα, μαζί πήγανε, χώρια πήγανε, θα σας γελάσω. Το σίγουρο είναι ότι κάποιοι άνθρωποι, σπίτι τους δεν γυρίσανε και έχουν τους δικούς τους να τους περιμένουν και να αναρωτιούνται, «γιατί».

Στο Βέλγιο, οι Γάλλοι συλλάβανε αυτόν που σκότωσε τους δικούς τους, στο Παρίσι, τον Νοέμβριο. Ασυνήθιστο για τέτοιες περιπτώσεις, αλλά θέλησαν - κατάφεραν να τον πιάσουν ζωντανό. Άραγε τι ερωτήσεις θα του κάνουν και τι απαντήσεις θα πάρουν. Αν είχε γίνει κάτι τέτοιο στην Ελλάδα, τα πράγματα θα ήταν πιο απλά και η πορεία προδιαγεγραμμένη. Θα καθόταν προφυλακισμένος καμιά τριανταριά μήνες και στη συνέχεια θα έβγαινε έξω γιατί η δικαιοσύνη δεν πρόκαμε να ασχοληθεί με την περίπτωση του. Ο ήχος από κόκαλα που τρίζουν ανατριχιαστικός.

Στην Ειδομένη και στους άλλους καταβολισμούς της ντροπής, οι εξαθλιωμένοι στοιβάζονται, καλοί κακοί, όλοι μαζί. Άντε να ξεχωρίσεις τον δολοφόνο από τον κατατρεγμένο και τον κτήνος που κυνηγάει παιδάκια από αυτόν που παλεύει για να σώσει τα δικά του τα παιδάκια. Ήταν και αυτοί άτυχοι. Τους έλαχε να εγκλωβιστούν και να πέσουν στην ανάγκη ενός κράτους ανοργάνωτου που κυβερνάται από ανθρώπους με προφανή αδυναμία να κυβερνήσουν. Οι άνθρωποι αυτοί αναρριχήθηκαν στην εξουσία πουλώντας άθλια παραμύθια σε ένα κοινό βολικών ηλιθίων οι οποίοι, στην συντριπτική τους πλειοψηφία, συνεχίζουν να τους υπογράφουν λευκές επιταγές, παρόλο το κακό που, οι κυβερνώντες, έχουν κάνει σε αυτούς και στην χώρα. Υποθέτω ότι για αυτούς ο επόμενος εκλεκτός τους, θα είναι κάποιος με ανάλογη έφεση στο ψέμα και την πολιτική απάτη.

Μια καλή κυρία, με διεθνή προβολή, μας επισκέφτηκε μέσα στην εβδομάδα εκδηλώνοντας, όπως συνηθίζει, την συμπαράσταση της σε μια ακόμα τριτοκοσμική χώρα, η οποία γεωγραφικώς μόνο, πλέον, ανήκει στην Ευρώπη. Ατυχώς η χώρα αυτή είναι η πατρίδα μας.

Θα σε καληνύχτιζα Κεμάλ αλλά φοβάμαι ότι και εσένα δε θα σε πιάνει ύπνος.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου