Κυριακή, 6 Μαρτίου 2016

Ζητείται ελπίς!


Δυσκολεύομαι πάρα πολύ να συντονιστώ με τους κυβερνώντες μας. Παρέλαβαν μια χώρα σε κακά χάλια και κατάφεραν, αν είναι δυνατόν, να την πάνε ακόμα χειρότερα. Μετά από ένα χρόνο, συνεχίζουν το καταστροφικό τους έργο και το μόνο που φαίνεται να τους ενδιαφέρει είναι η μακροημέρευση τους στην εξουσία για την εξυπηρέτηση των προσωπικών τους φιλοδοξιών και το βόλεμα των δικών τους παιδιών.

Δυσκολεύομαι όμως να συντονιστώ και με τα συνεταιράκια μας τους υπόλοιπους της Ε.Ε.. Τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα, τα έχουμε για τις γιορτές και τις πανηγύρεις. Στην πράξη ο καθένας κοιτάει την πάρτη του και η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι ένα κολάν που είτε ταιριάζει ακριβώς στο σώμα του, είτε δεν το φοράει καθόλου. Η κοινή Ευρωπαϊκή πολιτική και πορεία σήμερα φαντάζει, ανέκδοτο.

Βασιλεύει και εδώ το δίκαιο του ισχυροτέρου και ατυχώς η Ελλάδα αυτή τη στιγμή είναι ο πιο αδύνατος κρίκος. Χώρες εντός και εκτός της ΕΕ συμπεριφέρονται με απαξιωτικό τρόπο στην χώρα μας. Φυσικά, είτε πρόκειται για τις σχέσεις μεταξύ ανθρώπων, είτε για αυτές μεταξύ κρατών, είναι γνωστό ότι ο σεβασμός κερδίζεται με δυσκολία και διατηρείται ακόμη δυσκολότερα. 

Πολλά πρέπει να αλλάξουν και φοβάμαι ότι, με την παρούσα κυβέρνηση, αυτό είναι αδύνατο. Δεν έχει ούτε τη διάθεση αλλά ούτε και τη δυνατότητα να καταφέρει κάτι τέτοιο. Πριν από ένα χρόνο δεν ξέραμε πόσο χειρότερα μπορούμε να πάμε ως χώρα. Καθημερινά μαθαίνουμε. Δεν πάει άλλο. 

Δυστυχώς ούτε από την αντιπολίτευση βλέπω φως. Παραδομένη εδώ και καιρό στην εσωστρέφεια της, αναλώνεται σε εσωτερικά παιχνίδια εξουσίας χωρίς να παρουσιάζει μια σοβαρή εναλλακτική λύση που θα μπορέσει να εμπνεύσει έναν λαό που φαίνεται να τα έχει χαμένα από τα απανωτά χαστούκια.

Ζητείται ελπίς!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου