Κυριακή, 7 Φεβρουαρίου 2016

Ο παππούς και η γιαγιά ταξιδεύουν στον κυβερνοχώροΉλθε η εποχή ο παππούς και η γιαγιά να αποκτήσουν tablet. Οι γονείς τους όταν ήλθε το τηλέφωνο, έπρεπε να συνηθίσουν τα «ανάποδα φλιτζάνια στις κολώνες που παν και κουτσουλάν οι χελιδόνες, σύρμα πάνω, σύρμα κάτω και στα Φάρσαλα μαντάτο». Αυτοί πήγαν πολλά βήματα παραπέρα.  Έκαναν και ευρυζωνική ή όπως στο καλό τη λένε, σύνδεση και άρχισαν να κολυμπούν στα άγρια νερά του κυβερνοχώρου.

Πρώτο στοίχημα να συντονίσουμε τα δάχτυλα στη μεγέθυνση και τη σμίκρυνση της οθόνης για να νικήσουμε την άτιμη την πρεσβυωπία. Να χαϊδεύουμε το γυαλί και εκείνο να αλλάζει εικόνες. Να ανοίγουμε και να κλείνουμε το καταραμένο το μηχάνημα να μην «τρώει» την μπαταρία. Άντε να ψάχνεις να βρεις μετά το καλώδιο να το φορτίσεις. Δεν φτάνει και η πρίζα να το βάλεις στο τραπεζάκι και όλα στο πάτωμα είναι. Από το μαγαζί είπαν να μην το φορτίζουμε συνέχεια και χαλάσει. Αλλά και αυτό το διαλόπραμα όλο κριμένα κουμπάκια, μια σταλιά. Επάνω που είχαμε συνηθίσει το δεύτερο τηλεχειριστήριο για τα ψηφιακά κανάλια της Digea, άντε πάλι νέο φροντιστήριο. Τα παιδιά και τα εγγόνια να ναι καλά!

Μεγάλο και δύσκολο το στοίχημα αλλά αξίζει τον κόπο. Αν τα καταφέρουν θα μπορούν να βλέπουν και να ακούν τα εγγόνια στην οθόνη με το Skype. Εκείνα θα αγανακτούν με τους αμαθείς και θα καμαρώνουν σαν γύφτικα σκεπάρνια που ξέρουν περισσότερα από τους μεγάλους. Πριν από κάθε συνδιάλεξη βέβαια, ετοιμάζονται σα να πηγαίνουν στον παλιό τον φωτογράφο για οικογενειακή φωτογραφία. Βγάλε τη πιζάμα άνθρωπε μου, φτιάξε το μαλλί, μη μας δει το παιδί σαν τους γύφτους. Ο παππούς θα διαβάζει τις ειδήσεις, να μάθει αυτά που δεν λένε στην τηλεόραση. Είναι ο πρώτος υποψήφιος για να ανοίξει τα site με τίτλο «δεν θα το πιστέψετε» ή «έσκασε τώρα» και πενήντα θαυμαστικά. Θα τα μαθαίνει τώρα όλα από το ιντερνέτ! Η γιαγιά θα μπαίνει να βλέπει τις συνταγές της «Αργυρώς». Στην άκρη του μυαλού της έχει και την γιαγιά της διαφήμισης που βγάζει φωτογραφία τα γεμιστά για το blog. Αν μπορούν να το κάνουν οι άλλοι γιατί όχι και εκείνη και από συνταγές άλλο τίποτα. Μακάρι μετέφερε και μυρουδιές εκτός από εικόνες και ήχους το μαραφέτι και σου έλεγα εγώ, τι θα σου την έκανα την Αργυρώ.

Θα φτιάξουν και λογαριασμούς email. Ο καθένας τον δικό του. Να μην μπερδευόμαστε! Μην πάει ο νου σου στο κακό αλλά οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς φίλους. Η Ελένη λέει ότι παίζει και ένα παιχνίδι σαν αυτά που δείχνει η τηλεόραση και μπορούμε να παίζουμε μαζί της. Παιχνίδια στην ηλικία μας. Κρυφό γέλιο. Θα μας δουν και στην τηλεόραση; Δεύτερο κρυφό αυτάρεσκο γέλιο. Πώς θα παίζουμε; Χρεώνεσαι με αυτά ή όλα είναι στο πακέτο. Δηλαδή όλα, όλα είναι μέσα; Στο τέλος του μήνα θα δούμε. Τώρα τι τα θέλαμε όλα αυτά εμείς. Τον μπελά μας ψάχναμε. Στην Χαλκιδική το καλοκαίρι θα μπορούμε να το παίρνουμε είναι μόνο για εδώ είναι;

Ο δρόμος προς την τεχνολογία είναι στρωμένος με μαρμελάδα γι αυτό κολλάμε… Το καλό είναι ότι όταν έρχεται η ώρα της μαρμελάδας η γιαγιά είναι η expert!Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου