Παρασκευή, 12 Φεβρουαρίου 2016

Περί έρωτος και άλλων δαιμονίωνΚοίταξε τώρα πώς έχουν τα πράγματα.

Αύριο είναι η γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου, προστάτη των ερωτευμένων. Τώρα γιατί τους ερωτευμένους τους φιλάει ένας άγιος με τέτοιο φλούφλικο όνομα, θα σε γελάσω. Αυτά τα ξέρουν οι καθολικοί, γιατί δικός τους άγιος είναι ,και εμάς μας το δανείζουν για να μας φιλάει τέτοιες μέρες γιατί εμείς δεν ευκολυνόμαστε ένεκα η κρίσις. Το σίγουρο είναι πλέον ότι αν και τους δικούς μας ερωτευμένους, δεν τους φιλάει αυτός, δεν φιλιούνται και μεταξύ τους. Έρωτας, ο ασπασμός των αγγέλων προς τα άστρα.

Για να φιλιούνται μεταξύ τους και να κάνουν και ότι άλλο τους φωτίσει ο Θεός και συνηθίζουν να κάνουν οι ερωτευμένοι θα πρέπει αύριο εξάπαντος να ανταλλάξουν μεταξύ τους λούτρινα αρκουδάκια, καρδούλες με φτερά και πούπουλα, σέξι εσώρουχα, να πάνε σε ένα ρομαντικό δείπνο και από πάνω να φάνε και μια Lacta που είναι μέγας χορηγός της γιορτής.

Γιατί φίλε, είναι γνωστό ότι, ο έρωτας περνάει από το στομάχι, αυτή είναι η σκέψη του ερωτευμένου. Να μη σου πω όμως πού καταλήγει, μαζί με όλα τα άλλα που περνούν από το στομάχι… Αυτή είναι η εκδοχή του προδομένου.

Ο έρωτας και το φαγητό πήγαιναν πάντα «χέρι-χέρι». Αυτός που ερωτεύεται «δαγκώνει τη λαμαρίνα», ενώ αυτός που δέχεται απόρριψη «τρώει χυλόπιτα».

Ο έρωτας είναι δυνατός και γι αυτό έρως ανίκατε μάχαν. Λογικό αφού στον έρωτα και τον πόλεμο όλα επιτρέπονται .

Πώς ξεκινάει όμως ο έρωτας; Και αυτό έχει μελετηθεί και μάλιστα έχει χαρτογραφηθεί η διαδρομή και είναι διαθέσιμη σε όποιον έχει το κατάλληλο απλικέσιο και GPS. Από τα μάτια πιάνεται, στα χείλη κατεβαίνει, κι από τα χείλη στην καρδιά ριζώνει και δε βγαίνει.

Είναι άραγε ο έρωτας κατάλληλος για όλους; Φυσικά! Ο έρως χρόνια δεν κοιτά και όπου βρεθεί χορεύει. Για τους γεροντικούς έρωτες έχουν λεχθεί πολλά αλλά επειδή τα έχουμε ακόμα μπροστά μας, ας μην ξανοιγόμαστε . Γιατί σου έρχεται κατά κούτελα και άντε να δεις τι θα κάνεις καθώς είναι γνωστό ότι  ο έρωτας, ο βήχας κι ο παράς δεν κρύβονται.

Καλός ο έρωτας αλλά πρέπει να έχει και καλό σκοπό, γιατί είναι γνωστό ότι έρως άνευ το στεφάνι, βάρκα χωρίς λιμάνι.

Ο έρωτας ενέπνευσε τον λαϊκό ποιητή να γράψει «Από την πόρτα σου περνώ και τηγανίζεις ψάρια. Βάσανα πού ’χει ο έρωτας. Πέτα ένα κεφτέ» και την λαίδη Άντζη να βγάλει την ετυμηγορία ότι «Φταίει ο έρωτας».
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου