Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου 2016

Μαλλιά κουβάριαΠιτσιρίκα, εκεί στα πρώτα εφηβικά χρόνια, πρασινομάτα, ξανθούλα και χαμογελαστή. Με όλη την τρέλα και την ανεμελιά της ηλικίας της. Κάθεται και κοιτάει τον εαυτό της στον καθρέφτη. Τα σγουρά μαλλιά της, φτάνουν μέχρι κάτω από τους ώμους. Τα φέρνει από εδώ, τα γυρίζει από εκεί. Τα συγκρίνει στο μυαλό της με τις εικόνες που βλέπει στην τηλεόραση και στο ίντερνετ.

Η μόδα της ηλικίας, θέλει μακριά μαλλιά. Κάποιες φίλες της μπορούν και κάθονται επάνω τους, τόσο μακριά τα έχουν! Εκείνη πάλι προβληματίζεται. Διάβασε σε ένα site, ότι υπάρχουν κάποιοι που μαζεύουν κομμένα μαλλιά, πάνω από κάποιο μήκος, τα κάνουν περούκες και τις χαρίζουν σε παιδιά που χάνουν τα μαλάκια τους από χημειοθεραπείες ή από αρρώστιες.

Ο δισταγμός δεν κράτησε πολύ. Φεύγει αποφασισμένη για το κομμωτήριο και δίνει σαφής οδηγίες στον κομμωτή με το αρχαίο όνομα. Όταν επιστρέφει στο σπίτι της λάμπει ολόκληρη από την αγαλλίαση που της έδωσε η απόφαση της. Ένα περισσότερο που και τον νέο της look την έχει ενθουσιάσει.

Μικροί, σε ηλικία, άνθρωποι με μεγάλη καρδία. Ελπίδα για ένα φωτεινό μέλλον, μιας Ελλάδας με σκοτεινό παρόν. Η λάμψη ξεκινάει από μέσα προς τα έξω.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου