Πέμπτη, 21 Ιανουαρίου 2016

Τρακτερέμος
Τώρα που μας τέλειωσαν οι εργάτες, νόμος είναι το δίκιο του αγρότη. Ρώτα και το τρακτέρ του. Όχι το κανονικό, με τα πολλά άλογα και το GPS. Το άλλο, που του έχει μείνει από τον πατέρα του, και το κρατάει για τα μπλόκα. Μετά από το πάθημα επί Σημίτη, με τα σκασμένα λάστιχα, το μπλόκο δεν είναι πασαρέλα για καινούργιο John Deere. Τα σαπάκια και πολύ τους είναι… Έτσι και αλλιώς «μπλόκο» το λέει και η λέξη, δεν είναι για βόλτες.

Από τη μια οι αφορισμοί για τις επιδοτήσεις που έγιναν cayenne, μάρκες στο casino και γούστα με τα κορίτσια που ήλθαν από το παραπέτασμα. Από την άλλη ο αγρότης, που είναι η μόνη μας ελπίδα, γιατί είναι ο μόνος που παράγει και όλοι οι άλλοι εμείς είμαστε χαμένα κορμιά που περιμένουμε από ελόγου του να μας ταΐσει.

Εξαρτάται αν είσαι κυβέρνηση ή αντιπολίτευση. Η χθεσινή αντιπολίτευση και φετινή κυβέρνηση, ήταν πέρσι ανεβασμένη επάνω στα τρακτέρ και έβγαζε πύρινους λόγους. Φέτος, τους σβήσανε, με ψεκασμούς τα ΜΑΤ, για να μην διανυκτερεύσει ο υπουργός  στη νομαρχία στην Κομοτηνή. Την φετινή αντιπολίτευση, δεν την κόβω να γίνεται κυβέρνηση. Με δηλώσεις για «τον σεβασμό της ελευθερίας του άλλου και την ανάγκη της ανεμπόδιστης λειτουργίας της οικονομικής ζωής του τόπου», δεν θα δει κυβέρνηση στον αιώνα τον άπαντα. Στην Ελλάδα είμαστε Κυριάκο, όχι στην Ελβετία. Εδώ, αν δεν χαϊδέψεις αυτιά, δεν βλέπεις εξουσία. Κοίτα να μαθαίνεις από τους παλιότερους γιατί δε θα σου φύγει η απορία από το βλέμμα…

Άντε να το τσουλήσουμε μέχρι την άνοιξη, που φτιάχνει ο καιρός, ανοίγουν οι γεωργικές δουλειές και περνάει και η επανάσταση σαν τον συνάχι του χειμώνα. Να μάθει και ο κόσμος για το πάλαι ποτέ απεχθές τρίδυμο των προνομιούχων «γιατρών – δικηγόρων – μηχανικών» που «την κρεμάει την γραβάτα» αντί «να τους την φτιάξει».

«Τρακτερέμος» επαναστάτες μου!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου