Πέμπτη, 24 Δεκεμβρίου 2015

License to celebrate!Άκουσε με λίγο. Σου έχω νέα. Η ζωή σου μάλλον δεν είναι τέλεια. Η δικιά μου σίγουρα δεν είναι. Τα πράγματα σπανίως έρχονται ακριβώς όπως τα θέλεις. Η πραγματικότητα δεν είναι τόσο όμορφη.

Τις μέρες αυτές, δες την ζωή σου σαν ένα κέικ που σου άρπαξε λίγο στο ψήσιμο. Πέρνα της ένα γλάσο ελπίδας. Πασπάλισέ την με άχνη χαμόγελου και καλής διάθεσης. Στόλισέ την με κάτι στραβό, κάνοντας τα στραβά μάτια σε ότι δεν είναι όπως το θέλεις. Κάνε ένα διάλειμμα βρε αδελφέ. Και οι φυλακισμένοι παίρνουν άδεια από την φυλακή τους κάποτε. Εσύ γιατί να μην πάρεις άδεια από την καθημερινότητα, την μιζέρια και τα προβλήματα σου; Μην ανησυχείς και μεθαύριο εκεί που τα άφησες θα τα βρεις. Δεν φεύγουν, και αν φύγουν, στο καλό να πάνε!

Βγες έξω. Δες φίλους και συγγενείς. Περπάτα στους δρόμους και χαμογέλα στους ξένους. Πες μια καλή κουβέντα και ευχές στην πωλήτρια του μαγαζιού που ψωνίζεις, στον σερβιτόρο του εστιατορίου που τρως, στον τροχονόμο που σε έγραψε γιατί στάθμευσες παράνομα. Πες τα κάλαντα, σε αυτούς που αγαπάς, σα να ήσουν και πάλι παιδί. Ακόμα και από το τηλέφωνο. Να το κάνεις συνειδητά και με χαμόγελο. Ξέρεις, ακούγεται όταν τραγουδάς και χαμογελάς! Του χρόνου μπορεί αυτοί ή εσύ να μην είσαστε παρόντες σε αυτό το ραντεβού της χαράς. Φτιάξε ωραίες αναμνήσεις για τον εαυτό σου και για τους άλλους. Είναι καταθέσεις στην τράπεζα της ψυχής και το επιτόκιο πολύ υψηλό.

Πες ευχαριστώ για όσα έχεις. Πες ευχαριστώ για όσα δεν έχεις και έτσι σου μένει κάτι να λαχταράς. Πες ευχαριστώ γιατί έχεις φωνή να … γκρινιάζεις. Πες ευχαριστώ γιατί έχεις τις αισθήσεις σου, ακόμα και αν αυτό σημαίνει ότι πονάς. Πες ευχαριστώ, πάντα υπάρχει κάποιος καλό λόγος να το κάνεις και ας το ξεχνάς.

Καλά Χριστούγεννα!Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου