Κυριακή, 6 Δεκεμβρίου 2015

Χιόνια στο καμπαναριό;Δεν θέλω να σας πανικοβάλω αλλά έχουμε σοβαρότατο πρόβλημα. Δεκαεννιά μέρες πριν από τα Χριστούγεννα και δεν έχουμε κατάλληλα τραγούδια για να τα τραγουδήσουμε.

Ξύπνησα τα πρωί και ο ήλιος έλαμπε. Άνοιξα τα παράθυρα και δεν ήθελα να τα κλείσω. Μια μέρα από αυτές που η συγχωρεμένη η γιαγιά μου η Ευγενία έλεγε ότι είναι για να βγάλουν τα γυφτούδια τις κοιλιές τους απ’έξω. Έφτιαξα καφέ και έβαλα να ακούσω Χριστουγεννιάτικα τραγούδια. Χιόνια στο καμπαναριό που Χριστούγεννα σημαίνει. Τι χιόνια, που προβλέπω να πηγαίνει ο κόσμος στην εκκλησία ξημερώματα και ο παππάς να ανοίγει τα παράθυρα να αναπνεύσει σαν τον Δεκαπενταύγουστο.

Since we’ve got no place to go, let it snow, let it snow, let it snow. Τι snow που έτσι όπως πάμε θα λιώνει και το φελιζόλ χιόνι στις βιτρίνες των καταστημάτων.

Βλέπεις εικόνα με το τζάκι, το δέντρο και τον Αϊ Βασίλη να κάθετε στην καρέκλα με το μπισκοτάκι και το γάλα και σκέφτεσαι, «μήπως να του φτιάχναμε κανένα φραπεδάκι με μπόλικα παγάκια, μπας και δει με καλύτερο μάτι τα αιτήματα μας;».

Και ο Άγιος, πώς ήλθε; Με έλκηθρο και ταράνδους; Δεν θα ήταν πιο ρεαλιστικό να τον δούμε με κάμπριο και γυαλί ηλίου αντί για την κόκκινη κάπα; Κάπα με τέτοιο καιρό; Βέβαια με την κορμάρα που έχει, άντε να του βάλεις μαγιό…

Πρέπει να αναλάβουμε δράση αμέσως. Αναζητώ ταλαντούχο συνθέτη και στιχουργό από το νότιο ημισφαίριο να παρουσιάσει επικαιροποιημένες, ως προς τις καιρικές συνθήκες, εκδοχές των Χριστουγεννιάτικων τραγουδιών.

Φέτος το gluhwein αντικαθίσταται από μοχίτο σε ψηλά ποτήρια που θα δακρύζουν καθώς θα λιώνει ο τριμμένος πάγος. Περιμένω να δω και έκδοση μελομακάρονων με παγωτό και ice-courabie.

Άντε να οργανωνόμαστε γιατί ο καύσωνας έρχεται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου